Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı
Mersin'in Mut ilçesinde Kıbrıs'a gidecek askerleri taşıyan otobüs Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 27 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, askerleri taşıyan otobüs, Mut- Karaman yolu Zeytinlik mevkisinde devrildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Mersin Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; İlk belirlemelere göre 1 otobüs şoförü ile 5 askerimiz şehit oldu. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesine sevk edildi. Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, kazanın ardından Mersin'e hareket etti. Kazanın yaşandığı bölgeye gelen Bakan Akar, olay yerinde incelemelerde bulundu. Akar, incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 'Bunların tekrar etmemesi için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz.İlk bilgilere göre araçta teknik arıza oldu.4'ü yoğun bakımda 27 yaralımız var' dedi.