Mersin Büyükşehir Belediyesi her gün 5 bin kişilik yemek dağıtacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi her gün 5 bin kişilik yemek dağıtacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ramazan boyunca her gün üç ilçenin üç farklı mahallesinde 5 bin kişilik yemek dağıtılacak.

Koronavirüs Salgın nedeniyle geçmiş ramazanlarda olduğu gibi bu yıl toplu iftar sofraları kuramayacaklarını ifade eden Vahap Seçer, “Ama 21 noktada Mahalle Mutfaklarımız hizmete devam edecek. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca hafta sonu da dahil olmak üzere her gün üç ilçemizin üç mahallesinde ücretsiz yemek dağıtımı yapacağız. Günlük yaklaşık 5 bin yurttaşımıza bu yemek ikramlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü yemek dağıtımı, ramazanın ilk gününde Akdeniz ilçesi 3 Ocak Mahallesi, Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi ile Tarsus ilçesi Barbaros Mahallesi’nde başladı. 

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, “Mersin’in dezavantajlı mahallelerini seçtik. Bunu diğer ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız. Kavurma, pilav ve tatlı olmak üzere doyurucu bir menümüz var. Yaklaşık 20 personel ve 10 araçla mahallelere hızlı bir şekilde dağıtım yapıyoruz” dedi

Etiketler :