Tek doz aşıya karşı savaş çıktı

Melbourne'de, inşaat işçilerine getirilen covid-19 aşı zorunluluğuna karşı protesto düzenlendi.

İnşaat, Ormancılık, Denizcilik, Madencilik ve Enerji Birliği'nin (CFMEU) liderleri ve diğer üyeleri, protestocuların sendikanın girişine şişe ve mermileri atarak camları kırması üzerine içeriye sığındı. Aşı karşıtı grup işçilerin 25 Eylül'den itibaren bir doz aşı olmasına sert tepki gösterdi.

Olay yerine çevik kuvvet polisi gelmeden önce, binadaki vatandaşlar kalabalığı dağıtmak için su sıktı ve yangın söndürücü kullandı.

Avustralya'nın inşaat, ormancılık, denizcilik, madencilik, enerji, tekstil, giyim ve ayakkabı üretimindeki ana sendikası CFMEU, Twitter üzerinden kendi şubesine yapılan saldırıyı kınadı. CFMEU "kalabalığın yoğun bir şekilde neo-Naziler ve diğer aşırı sağcı gruplar tarafından sızdığını" iddia eden bir bildiri yayınladı. Eyalet hükümetinin son kararı, 25 Eylül Cuma gününden itibaren inşaat işçilerinin en az bir doz COVID-19 aşısı yaptırmalarını zorunlu kıldı. Yerel basına göre, Victoria eyalet hükümeti inşaat sektörünün kısmi olarak kapatıldığını duyurdu. Devlet şiddete tepki olarak ve işçilere aşı gereksinimini karşılamaları için zaman tanıdı.