MEB, "100 Temel Eser" uygulamasını sonlandırdı

MEB, "100 Temel Eser" uygulamasını sonlandırdı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için belirlenen "100 Temel Eser" uygulamasının sona erdirilmesi kararı alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2005 yılında yürürlüğe koyduğu “100 Temel Eser” uygulamasını yürürlükten kaldırma kararı aldı.

Olumsuz yorumlar, sahte basımlar nedeniyle yürürlükten kaldırıldığı duyurulan “100 Temel Eser”, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için belirlenmiş eserleri kapsıyordu.

Bianet'in aktardığına göre kararın gerekçesinde öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerden gelen olumsuz geri dönüşler olduğu belirtildi. MEB konuyla ilgili akademik tespitler ile uygulamaya yönelik detaylı araştırma ve çalışmaları dikkate aldıklarını da açıkladı.

Bakanlığı diğer gerekçesi ise çeviri eserlerin içeriğine yönelik sorunlar ile yayınevlerinin kamuoyunu yanıltıcı uygulamaları olarak gösteriydi.

Kararın gerekçeleri arasında şu ifadeler de yer aldı: Telif hakkı olmayan yayınevlerinin ‘100 Temel Eser’in baskısını yapması, MEB'in patentli logosu olmaksızın farklı tasarımlardaki ‘MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser’ logosunun kullanılması ve bu logoların listede olmayan eserlere de basılması.

Etiketler :