Marmaray'a zam

Marmaray'a zam
Ulaştıma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olan Marmaray'a yüzde 35'lik zam yapıldı. Ücretler 5,70 liradan 7,75 liraya yükseldi. Ulaştırma Bakanlığından açıklama geldi.

İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan yüzde 35’lik zam bugün uygulanmaya başlandı.

Toplu taşımaya yapılan yüzde 35’lim zam ile birlikte 2.60 lira olan tam elektronik bilet 3.50 lira, 1.25 lira olan öğrenci bileti 1.75 lira, 205 lira olan tam mavi kart 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartı 50 liradan satılacak.

Marmaray'a yapılan zam tepki çekti 

İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan zamda en çok dikkat çeken Detay Marmaray’da gerçekleşti. Marmaray biniş ücretleri 5,70 liradan 7,75 liraya öğrenci ise 1,25 den 1,70 liraya çıktı.

Ulaştırma Bakanlığından açıklama

Ulaştırma Bakanlığının açıklaması şu şekilde:

“İBB Başkanlığındaki UKOME tarafından bugün itibariyle geçerli olmak üzere İstanbul’da tüm şehir içi toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 35 oranında zam kararı alınmıştır. Söz konusu karar çerçevesinde ortak kart kullanılan İETT otobüsleri, metro hatları, tramvaylar ve Marmaray’da yüzde 35 oranındaki zam, İBB tarafından uygulanmıştır. Görüldüğü üzere Marmaray’da ulaşım hizmetlerine yapılan yüzde 35 oranındaki zam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yönettiği UKOME’nin kararıyla İBB tarafından uygulanmaktadır.”

Etiketler :