Malatya'da Atatürk'e hakaret eden öğretmen hakkında inceleme başlatıldı

Malatya'da Atatürk'e hakaret eden öğretmen hakkında inceleme başlatıldı
Malatya'da, sosyal medya hesabından Mustaf Kemal Atatürk'e hakaret ettiği belirlenen öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan Bulgurlu İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Murat K., sosyal medya hesabından Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret içeren paylaşımlarda bulundu. Büyük tepki gören paylaşımlara ilişkin şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hakaret paylaşımlarıyla ilgili hemen inceleme başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi: "Basında çıkan bir öğretmenin sosyal medya hesabından 'Atatürk ve Bazı Kurumlar İle İlgili' yaptığı paylaşım haberlerine konu olan tüm iddialara ilişkin Valiliğimizce iki müfettiş görevlendirilerek gerekli inceleme başlatılmıştır."

Konuyu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Veli Ağbaba gündeme getirmişti.

Ağbaba, düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı; “Malatya maalesef Türkiye’nin gündemine çok olumsuz şeylerle geliyor. Yüz bin kişi ishal olmuştu, Zirve Yayınevi cinayeti, çocuk yuvasındaki dayak, bir öğretmenin halay çekenleri ‘fuhuş yapmakla’ eşdeğer kılan bir anlayışla Malatya gündeme geldi. İl başkanımız suç duyurusunda bulundu, şimdi bir başka öğretmen ilkokul öğretmeni Atatürk ve cumhuriyete ağır hakaretlerde bulunuyor. Bunun da takipçisi olacağımızın herkesin bilmesi lazım. Kurtuluş Savaşı’nın olmadığını, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının ve Lozan’da imza atan kişiler hakkında çirkin yakıştırmalar yapmış. Ensar sevici, Ensar Vakfı’nın kitaplarının reklamını yapıyor. Ensar’a laf ettiği için CHP’ye ağza alınmayacak laflar ediyor. Düğünlerde gelin ve kadınların açık gezdiğini söylüyor. Sürekli bu paylaşımları yapıyor ve bu şahsiyet ilkokulda çocuklarımıza eğitim veriyor. ’20. asrın gördüğü en büyük şeytan idi’ yazıp, Atatürk’ün resmini koyuyor.''