Mahalle Muhtarı İsa Kama: Vatandaşa gelen icra evrakları arttı
Osmaniye’de Rahime Hatun Mahallesi’nin 2 dönemdir muhtarlığını yapan İsa Kama, kendilerine gelen evrak sayısında artış olduğunu söyledi.
Osmaniye Rahime Hatun Mahallesi Muhtarı İsa Kama, son 3 yıldır çoğunluğu icra ve trafik cezaları olmak üzere evrak sayısının arttığını belirterek, “İkinci dönemden beri muhtarlık yapıyorum. İlk 5 yılımızda çok vatandaşa evrak gelmiyordu, bu son dönemimizde günlük nereden baksan 70-80 tane evrak geliyor, bu evraklar icrayla alakalı, trafik cezasıyla alakalı. Genelde icralık ve trafik cezası. Borç olayı biraz daha fazla çoğaldı bu 3 yıldan bu yana. İnsanlar biraz mağdur, perişan” dedi.
Kama, şöyle konuştu:
'Son 3 yılda günlük 70-80 tane evrak geliyor. genelde icralık ve trafik cezası'
“İkinci dönemden beri muhtarlık yapıyorum. İlk 5 yılımızda çok vatandaşa evrak gelmiyordu, bu son ikinci dönemimizde günlük 70-80 tane evrak geliyor, bu icralıkla alakalı, trafik cezasıyla alakalı. Genelde icralık ve trafik cezası. Borç olayı biraz daha fazla çoğaldı bu son 3 yıldan bu yana. İnsanlar biraz mağdur, perişan. Artık devletimiz nasıl bir karar alıyor, veyahut emniyet ile alakalı nasıl bir istismarlar geçilir, bir uyarı yapılır. Yani aşırı derecede vatandaşa külfet. Az cezada yok, 500 lira, 600 lira ceza geliyor. En düşük ceza 300 lira şu an. Vatandaşlara biz ulaşıyoruz, çoğuna zaten postacı ilk baştan tebligatını yapıyor, ama postacı ‘vatandaşlar almıyor’ diyor, ‘taşındı’ diyor, bir şekilde tebligatlar bizim üzerimize geliyor. Biz de bunu yasa gereği, kanun gereği almakla mükellefiz. Vatandaşın çoğu bilmiyor mesela, biz bu evrakları aldığımızda kendisi almış gibi işlem görüyor. Vatandaş zor durumda geçim sıkıntısı bir hayli fazla insanlarda.
'Zenginlerden yardım alamıyoruz'
Üç kesim garibanlarımız var, orta kesim gariban var, yoksul kesim gariban var, durumu iyi olan gariban var. Orta halli şu an Rahime Hatun, çok iyi de değil kötü de değil. Orta halli bir durumda. Şunu da söyleyeyim ben, yine biz zenginlerden yardım alamıyoruz, üstüne bastıra bastıra söylüyorum, zenginlerden yardım alamıyoruz. Yani bir garibanın duası zengine nasip olmuyor. Allah mı nasip etmiyor, kendileri mi ilgilenmiyor bilmiyorum. Ama bu konularda garibanın elinden, yoksulun elinden, vatandaşın elinden tutan yine gariban. Zenginlerden kesinlikle yardım gelmiyor veyahut bizle iletişime geçilmiyor. Yine bizim ne varsa tabandaki gariban insanlarımızda var. Şimdi bir de doyumsuzlukta var, yalan da söylemeye gerek yok, adam alıyor yardım acaba daha ne alabiliriz…Vatandaş yardımı değil de ben yarın bir yerde çalışabilirsem yevmiye alabilir miyim diye bunu düşünmüyor, devlet ne yardım verecek bunu düşünüyor.”