Mafya boş durmamış kamudan dev ihaleler!

Mafya boş durmamış kamudan dev ihaleler!
Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'la bağlantılı şirketler, kamu kurumlarından birçok ihale aldı. Özellikle Barış Kurt'a ait şirketlere verilen ihaleler dikkat çekti.

Kaplanlar Grubu soruşturması kapsamında el konulan 31 şirketten bazıları, kamu kurumlarından milyonlarca liralık ihale aldı. Özellikle "Kaplan'ın kasası" olarak nitelendirilen Barış Kurt'a ait şirketlere verilen ihaleler dikkat çekti.

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nden 373 bin TL'lik, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nden (TÜRASAŞ) 90 milyon TL'ye yakın, Ankara Çamlıdere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 500 bin TL'lik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nden ise 981 bin TL'lik ihale alan şirketler, Kaplanlar Grubu'yla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Bu ihalelerin tamamının "pazarlık" usulüyle düzenlenmesi de dikkat çekiyor. Pazarlık usulü, "savaş, salgın hastalık ve özellikli işler" gibi olağanüstü koşullarda kullanılması gereken bir usul. Bu nedenle, kamudan ihale alan şirketlerin "adrese teslim" yapıldığı eleştirilerine neden oluyor.

Kaplanlar Grubu'nun CHP'li Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden de "pazarlık" usulüyle ihale aldığı ortaya çıkmıştı. Belediye yetkilileri, "Şirketin kime ait olduğunu bilme şansımız yok" açıklaması yapmıştı.

Kaplanlar Grubu'nun kamudan aldığı milyonlarca liralık ihaleler, kamu ihale sisteminin işleyişine ilişkin ciddi soru işaretleri oluşturuyor.

Etiketler :