Madımak katliamı sanıklarının avukatı eski AKP'li vekil baro kurma hazırlığında

Madımak katliamı sanıklarının avukatı eski AKP'li vekil baro kurma hazırlığında
İmam olarak görev yaptıktan sonra hukuk fakültesini bitirerek serbest avukatlık yapan, Madımak katliamı sanıklarının avukatı, AKP 24. dönem İzmir milletvekili Ali Aşlık, İzmir'de baro kurmak için hazırlanıyor.

AKP ve MHP'nin baroları bölen ve 80 baronun direndiği Çoklu Baro düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesi ile birlikte baro kurma hazırlıklarına başlandı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Özmen'in haberine göre; 2002’de AKP’den siyasete atılan Ali Aşlık, 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri’nde 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisinin yakılarak katledilmesinin davasında sanıkların avukatlığını yaptı. 

Yürüttükleri çalışmaya ilişkin ulaştığımız AKP’li Aşlık, yeni düzenlemeyle birlikte baro kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Aşlık, aktif siyasette olmadığını savunarak “Herhangi bir parti çatısı altınca çalışmıyoruz. İzmir Barosu’na kayıtlı 30 yıllık avukatım. İzmir Barosu’nun bugüne kadar herhangi bir faydasını görmedim. Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma içerisindeyiz. Faydalı olacağımızı düşünürsek yeni bir baro kuracağız. Yeterli üye sayısını bulma konusunda bir şüphemiz yok” dedi. 

Etiketler :