Los Angeles'ta 1915 olayları protestosu...

Los Angeles'ta 1915 olayları protestosu...
Ermeni protestocular, elçilik karşısında 'karşı eylem' yapan Türk gruba pet şişe ve yumurta ile saldırdıGüney Kaliforniya'da yaşayan ve sayıları 1 milyonun üzerinde olan Amerikalı Ermeniler, 1915 olaylarının anma gününde...

Ermeni protestocular, elçilik karşısında 'karşı eylem' yapan Türk gruba pet şişe ve yumurta ile saldırdı

Güney Kaliforniya'da yaşayan ve sayıları 1 milyonun üzerinde olan Amerikalı Ermeniler, 1915 olaylarının anma gününde Los Angeles şehrinin ana caddelerini kapatarak 130 bin kişi ile Wilshi bulvarında bulunan Los Angeles Türkiye Başkonsolosluğu'nun önüne yürüdü. Hollywood caddesi üzerinde 'küçük Ermenistan' olarak bilinen bölgeden yaklaşık 11 kilometrelik yolu yürüyen Ermeniler, yürüyüş boyunca Türkiye aleyhinde sloganlar atıp ayrıca 1915 yılı için konuşmasında ' Soykırım ' kelimesini kullanmayan Başkan Obama'ya ağır eleştirilerde bulundular .

Los Angeles Türkiye Başkonsolosluğu önünde de Los Angeles?ta yaşayan Türkler, Azerbaycanlı dostları ile ellerinde Türk bayrakları ve pankartlar ile bekledi.

ERMENİLER'DEN SALDIRI

Los Angeles Polis departmanının çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı bu bölgede bariyerlerin arkasında kendilerine ayrılmış özel yerde bekleyen Türkler ve Azeriler, Ermenilerin ağır tahrikleri ile birlikte pet şişe, domates, su ve yumurtalı saldırılara maruz kaldılar.

TÜRKLERDEN UÇAK İLE 'ERMENİSTAN GERÇEKLERİNİ KONTROL ET ' MESAJI

Los Angeles'ta yaşayan Türkler özel olarak kiraladıkları bir uçak ile Ermenilerin yürüyüşü sırasında 'Ermenistan gerçeklerini kontrol et ' (Fact Check Armenıa) yazılı pankartı Los Angeles semalarında gezdirdi.

EYLEME KATILANLARIN DÜŞÜNCELERİ......................

Eyleme katılan Türklerden Dr. Metin Mangır, 46 senedir Amerika'da yaşıyorum, çocuklarım burada büyüdüler. Ermenilerin yıllardır ekonomik ve sayısal olarak güçlü oldukları yer olan Los Angeles?ta biz burada yaşayan Türkler tehdit ve korkutulmaya maruz kalıyoruz. Ermeniler Kaliforniya 'da okullarda Ermeni Soykırımı yapılmıştır dersle verdirmek için yasa geçirme uğraşındalar .Bugün bizlerde artık burada var olduğumuzu duyurmak için toplandık .Ermenilerin ağır tehditleri altında yaşamak istemiyoruz artık dedi.

Sanatçı Kutsal Koçer ise, Los Angeles'ta ilk kez burada sayıca bizlerden çok daha fazla olan Ermenilerin karşısına çıktık. Bu bizim Ülkemizin sesini duyurmak ve Ermenilerin burada yaydığı yalan yanlış bilgilendirmeye son verme için sergilediğimiz duruş. Artık onların bizi ABD'de her platformda engellemesine izin vermeyeceğiz. Bizler de burada yaşayan Türkler olarak üzerimize düşen vatandaşlık görevimizi yapacağız, Amerikalılara gerçek tarihi öğretmek istiyoruz diye konuştu.

Güney Kaliforniya Türk Amerikan Derneği Başkanı Burcu Tansu, Bugün burada vatanımızı savunmak için toplandık . Bizler Ermenilerin acılarını yaşıyoruz ve onlarında bizim acılarımızı paylaşmasını istiyoruz . Bizler gelecek nesillerin dostluk ve kardeşlik içerisinde yetişmesini istiyoruz . Bugün buraya Arizona , San Diego , Fresno 'dan gelen vatandaşlarımız oldu . Azeri dostlarımız yanımızda ayrıca onların yaşadığı Hocalı katliamının acısını da paylaşıyoruz. dedi.

Şazi Ercan, Ermeniler önce kendi adaletlerine baksınlar, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da yaptıkları katliam ile önce yüzleşsinler Türkiye onları arşivlerini açmaya davet ediyor ama onlar yanaşmıyor dedi.

Ermeni Gençlik Kolları Komisyon Başkanı Garo Bezercian, Bu yıl soykırımın 100' üncü yılı ve artık Türkiye devletinin bunu tanımasını istiyoruz. Türkiye'de bizim ile beraber olan bizim acılarımızı paylaşan Türklere, özellikle Hırant Dink cinayetinde gösterdikleri hassasiyete teşekkür ederiz. Artık yeni nesiller beraber barış içerisinde gerçekleri kabul ederek yetişmeliler dedi.