KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak eden üniversite öğrencileri yetkililere ulaşmaya çalışıyor. KYK'nın Twitter'daki destek sayfasından açıklama geldi. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair soru işaretleri yeni haftanın ilk gününde de devam ediyor. Öğrencilerin yurt, burs ve kredi tercihlerinde öncelikli tercihi olan Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) burs sonuçlarını kasım ayı içerisinde açıklaması bekleniyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK destek hesabı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; ‘KYK Burs-Kredi başvuru sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak olup; duyurulardan haberdar olmak için

NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvuru sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama sürecine bakılırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında açıklanabilir yorumu yapabiliriz.

BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri KYK’dan 470 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 940 TL, Doktora yapanlar ise 1410 TL kurum tarafından alacaklar. Son beş yılda burs ücretleri: 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400, 2017 yılında 425 ve 2018 yılında 50 TL zam gelerek 475 TL oldu.

Etiketler :