Kulislerde sürpriz: İkinci yeni parti geliyor, bir eski bakan daha listede!

Kulislerde sürpriz: İkinci yeni parti geliyor, bir eski bakan daha listede!
Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kuracağı iddiaları konuşulurken sürpriz bir gelişme yaşandı. Fatih Altaylı, Ahmet Davutoğlu'nun ayrı bir parti kuracağını yazdı.

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kuracağı iddiaları konuşulmaya devam ederken Habertürk yazarı Fatih Altaylı Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracağını iddia etti. Altaylı yazısında Ahmet Davutoğlu'nun acele ettiğini ve bazı isimlerle güç birliği yapacağını yazdı.

'Şimdilik siyasetçi olmayan" dostuna dayandırdığı bilgilere göre Altaylı, Davutoğlu'nun parti kurmak için hazır olduğunu Babacan'ın ise beklemede kaldığını kaydetti. Kaynağının “Abi Ankara’da Mansur Yavaş önde. Bu yüzden AK Parti Süleyman Soylu’yu cepheye sürdü. Ama onun da çok yararı olmuyor. Ankara için iktidarda büyük sıkıntı var” sözlerini aktaran Altaylı,

“Binali Bey bayağı önde ama AK Parti’de genel bir sıkıntı var. Farklı farklı nedenlerle kızanlar var. Manavlar kızıyor, bakkallar kızıyor. Süper marketleri suçluyor AK Parti ama en büyük süper market zincirleri onların yakınlarına ait. Onlar kızıyor, orada çalışanlar kızıyor. Kampanyada hatalar var, söylemlerde hatalar var. Tayyip Bey boşuna günde 3 konuşma yapmıyor. Yine de İstanbul’da Binali Bey önde ama seçime de siyaset için uzun sayılabilecek bir süre var. Bu fark açılabilir de, kapanabilir de” sözlerini yazdı.

"YENİ PARTİ GELİYOR"

40 ilde örgütlenen Davutoğlu acele ettiğini söyleyen Altaylı, Babacan'ın önünü kesip, güç birliği yapmak istediğini yazdı.

“ESKİ BAKAN NİHAT ERGÜN DE LİSTEDE”

Yeni Çağ'da yer alan habere göre ise, "Abdullah Gül eksenli olması beklenen ve Ali Babacan’ın başkanlık koltuğunda oturacağı siyasi parti için 31 Mart Yerel Seçimleri bekleniyor. Gül ve Babacan’ın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün’ü de yeni parti içerisinde düşünülüyor." yazıldı.

Etiketler :