"Koruyucu giysimiz yok" diye isyan eden Dr. Salih Cenap Çevli koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli'nin kardeşi Gamze Yıldırım, Halk TV'de yaşadıklarını anlattı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Dr. Salih Cenap Çevli, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koruyucu ekipman eksikliği konusunda uyarılarda bulunarak, yetkililere "Bizi kim koruyacak?" diye sormuştu. Çevli, yaptığı paylaşımda "Hala koruyucu giysimiz yok, evde çocuğumuza sarılmaya korkuyoruz. Bizi kim koruyacak?" ifadelerini kullanmıştı.

Çevli'nin kardeşi Gamze Yıldırım, Halk TV'de Şule Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Yıldırım yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Çok başarılı bir doktordu, çok çalışkan görevine sıkı sıkıya bağlı bir insandı. Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. Bugün defnedildi. Çok uğraştım ama izin alamadım. Arkadaşları yanındaydı.

20 gün ara sıra görüntülü konuşuyorduk, o kadar zor bir süreç ki...

Aslında AVM'leri serbest bırakacaklarına keşke yoğun bakımlara canlı yayın bağlansalar insanlarımız evden çıkmazlar..."

Bu hastalığa nasıl yakalandı?

"Doktor olduğu için hastanesinde bulaşmış. Ameliyat sırasında bir hastadan bulaştığını tahmin ediyoruz.

Aylar önce bizi kim koruyacak demişti, hastanedeki ekipmanları hastalar kutusuyla alıp kaçıyorlar demişti. Doktorlarımız gerçekten çok zor koşullarda çalışıyorlar.

Çin'den gelen ilaç maalsef işe yaramadı, ardından bir plazma verildi ancak işe yaramadı çok yoğun bir çöküş başladı. Vücuduna çok sayıda virüs girdiği için kurtulamadı.

Kendisi entübe olmamak için çok uğraştı. 

Kasım ayında Çin'den haberler gelmeye başladığında bu pandemi olabilir herkes tedbirli olsun herkes maske taksın diye çabaladı."

 

Etiketler :