Koruyucu aile başvurusunda rekor

Koruyucu aile başvurusunda rekor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 319 bin 241 kişinin koruyucu aile başvurusu yaptığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, 319 bin 241 kişinin koruyucu aile başvurusu yaptığını bildirdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, koruyucu aile olmak isteyen yurttaşların neler yapması gerektiğini Şahin, şunları kaydetti:

Çok fazla vatandaş koruyucu aile talebinde bulundu. Şu anda rakam 300 bini geçti. Aileleri çok büyük bir ciddiyetle tespit ediyoruz. Burada ailelerin kararlılığı çok önemli. Çocukları alıp ‘Yapamıyoruz’ deyip bize geri teslim etmeleri çocukta travmaya neden olur. Bu yüzden ince eleyip sık dokuyoruz.

'Biyolojik aileye dönene kadar...'

Koruyucu aile geçici bir hizmet türü. 0-18 yaş arası tüm çocuklarımızı koruyucu ailelere yerleştirebiliyoruz. Tabi ilk tercih anne babaya en çok ihtiyaç duyulan 0-6 yaş dönemindeki çocukların yerleştirilmesi oluyor. Genellikle bu çocukların biyolojik ailesi var. Buradaki asıl amaç çocuk biyolojik aileye dönene kadar bakımını sağlamanız. Yani çocuk kuruluşta kalmak yerine sizin yanınızda sevgi ile büyüyor. Bu çocuklar geçici süreyle koruyucu aile yanında kalabildiği gibi, bazen 18 yaşını tamamlayabiliyor.

Etiketler :