Koronavirüs kabusu geri döndü

Koronavirüs kabusu geri döndü
Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısı 18 milyonu aştı. Koronavirüs kaynaklı can kaybı ise 690 bine yaklaştı. Bugüne kadar 11 milyondan fazla hasta ise koronavirüsü yenmeyi başardı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

En çok vaka ve ölüm ABD’de yaşandı. Toplam vakaların çeyreğinin görüldüğü ülkede, 158 bin kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Vaka sayısında 4,7 milyonu bulan ABD’yi Brezilya ve Hindistan izliyor. Brezilya’da 2,7 milyon vaka görülürken Hindistan’da 1,7 milyon vaka tespit edildi.

Vakalar arttı, kısıtlamalar geldi

Vakaların arttığı Avustralya’nın Victoria eyaletinde felaket durumu ilan edildi. Eyalet Başkanı Daniel Andrews, olağanüstü hâl kapsamında polisin ve güvenlik güçlerinin yetkilerinin artırılacağını belirtti. Bir gün içinde 671 vaka tespit edilen eyalette aktif vaka sayısı 6 bini aştı. Kısıtlamalara göre Melbourne kentinde yaşayan insanlar artık market alışverişi için dahi evlerinden 5 kilometre uzağa gidemeyecekler. Alışverişe de her haneden yalnızca bir kişi gidebilecek.

Avrupa'da ikinci dalga endişesi, Türkiye'de kısıtlamalar yolda

Avrupa’da ikinci dalga endişesi yaşanırken, Türkiye’de de yeni bir yükseliş grafiği başlamış durumda. Toplamda 231 bin vakanın görüldüğü Türkiye’de, toplam can kaybı 5 bin 710’u buldu.

Candaş Tolga Işık’a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, durumun bu şekilde devam etmesi hâlinde bölgesel olarak yeniden kısıtlamaların gelebileceğini söyledi. Koca, normalleşmeyle birlikte tedbirlerin devre dışı kaldığını vurguladı.

Fransa ve İspanya'da vakalar artıyor

Normalleşme sürecine giren Fransa’da son 24 saatte 1377 yeni vaka tespit edildi ve 16 kiş yaşamını yitirdi.. Vaka sayısı geçen haftaya göre yüzde 54 artan ülkede, artışın en çok 20-30 yaş arası insanlarda görüldüğü bildirildi.

İspanya’da da benzer bir durum yaşanıyor. Ülkede hazirandan bu yana en yüksek günlük vaka sayıları tespit ediliyor. Vaka sayıları iki gün üst üstü 1000’in üzerinde kaydedildi.

Dünya genelinde rekor artış

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, haziran ayında günde ortalama can kaybı 4 bin 600 iken, temmuzda bu sayısı ortalama 5 bin 200 oldu.

Geçtiğimiz cuma günü ise vakalarda rekor artış gözlendi. Dünya genelinde bir gün içerisinde 292 bin 527 yeni vaka tespit edildi.

Etiketler :