Koronavirüs araştırması: Aşı bulunsa yaptırır mıyız?

Koronavirüs araştırması: Aşı bulunsa yaptırır mıyız?
Ipsos tarafından yapılan Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması ile yurttaşların farkındalık düzeyi, endişeleri, değişen davranışları ölçüldü.

"Virüsten bu kadar endişe ediyoruz, peki aşı bulunsa yaptırır mıyız? " sorusuna yanıt alınan araştırmanın sonucu şöyle oldu;

Dünyada koronavirüs aşısıyla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, vatandaşlara farklı ülkelerde Covid-19 için aşı bulunması durumunda aşı yaptırma eğilimleri soruldu. Tüm ülkeler arasında en çok ülkemizde aşı bulunması vatandaşlara güven veriyor. %58, Türkiye’de aşı bulunsa yaptıracağını söylüyor. Türkiye’yi %21 ile Avrupa takip ediyor. Toplumun üçte biri bugün virüs için aşı yaptırma konusunda kararsız hissediyor. Aşıyı tümüyle reddedenler ise oldukça azınlıkta. %7 hiçbir şekilde aşı yaptırmayacağını söylüyor.

1-017.png

Komplo teorilerine inanıyor muyuz?

Salgının dünyaya nasıl yayıldığı konusunda çeşitli komplo teorileri dile getiriliyor. Koronavirüsün laboratuvar ortamında insanlar tarafından yayıldığını düşünenlerin oranı (%48) vahşi hayvan pazarından yayıldığını düşünenlerden (%33) daha yüksek. 26-55 yaş grubunun bu komplo teorisini daha fazla desteklediği görülüyor.

Üniversite mezunları da bu teoriyi toplumun diğer kesimlerine kıyasla daha fazla sahipleniyor.

2-311.jpg

Koronavirüs hakkında doğru bilinen yanlışlar

3-159.jpg4-054.jpg

Etiketler :