Köfteci Yusuf'ta şimdi de 'iade et' krizi ortaya çıktı

Köfteci Yusuf'ta şimdi de 'iade et' krizi ortaya çıktı
Domuz eti skandalının ardından tüketiciler, Köfteci Yusuf'a ait çiğ et ürünlerini iade etmeye başladı. İddiaya göre marka itibarının zedelenmesinden fırsat yaratan bazı kişiler Hesaplı Kasap'tan satın alınmamış, paketi açılmış ya da hasar görmüş ve satın alımı 12 saati aşmış ürünleri de iade etmek istedi.

Gıdada sahtecilik skandalları devam ederken kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son denetimleri, ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf hakkında şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilen denetimlerde, köfte ve dana eti döneri numunelerinde domuz eti bulunduğu belirlendi. Bu tespit, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, yayımlanan belgeler, söz konusu firmanın Köfteci Yusuf olduğunu doğruladı.

KÖFTECİ YUSUF EN FAZLA TARTIŞILAN MARKA OLDU
Bakanlığın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünler listesi sonrası, Düzce'deki bir yemek firmasında da domuz eti tespit edildiği bildirildi. Ayrıca, bazı tanınmış börekçilerin ürünlerinde de kanatlı etinin taşlık etle karıştırıldığı iddiaları gündeme geldi. Ancak, Köfteci Yusuf’la ilgili olay, kamuoyunun en fazla merak ettiği konulardan biri oldu.

09fa515d-158d-4858-a9c9-de454bef0da3.jpeg

ÜRÜNLERDE DOMUZ ETİ TESPİT EDİLMİŞTİ
Köfteci Yusuf'un ürünleri, pişmiş köfte etinden ve dana eti dönerinden alınan numunelerle incelendi. Raporlara göre, 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan numunelerde her iki üründe de domuz eti tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene raporuna göre, incelemelerde tek tırnaklı veya kanatlı hayvan eti bulunmadığı da kaydedildi.

adsiz-tasarim-23.png

TÜKETİCİLER KASAP ÜRÜNLERİ DE İADE ETMEYE BAŞLADI
Bu olay, hem marka itibarı açısından hem de tüketicilerin güveni açısından ciddi sonuçlar doğururken, Köfteci Yusuf'ta domuz eti olayı ne anlama geliyor soruları gündemdeki yerini koruyor. "Domuz eti" skandalının ardından marka hızla müşteri kaybetmeye başladı. Başka bir kayıp da Köfteci Yusuf markasına ait çiğ ürünler (kıyma, köfte, şarküteri vb.) satan Hesaplı Kasap'ta yaşanıyor. Domuz eti tespitinin hemen ardından tüketiciler Hesaplı Kasap'tan satın aldıkları çiğ et ürünlerini de iade etmek istedi. İade süreçlerinde zaman zaman Hesaplı Kasap çalışanları ile tüketiciler arasında 'suistimal' gerginliği yaşandı.

'BAKANLIĞIN ET ÜRÜNLERİNDE İADE PROSEDÜRÜ VAR'
Tüketiciler ürün içeriğinde domuz eti şüphesi sebebiyle iade etmek istedi. Hesaplı Kasap, tüketici hakkı çerçevesinde satın alımın üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği süre olan 12 saati geçmemiş ürünlerin iadesini yaparken bu süreyi aşanlarınkini ise yapmadı.

adsiz-tasarim-24.png

MARKA İTİBARININ ZEDELENMESİ SUİSTİMALİN KAPISINI MI ARALADI?
İddiaya göre "domuz eti" tespiti ve iade sürecini suistimal etmek isteyen bazı kişiler ise Hesaplı Kasap şubelerine açılmış, paketi hasar görmüş ve Hesaplı Kasap'tan satın alınmamış çiğ et ürünlerini de götürmeye başladı. Hesaplı Kasap'ın bakanlığın şoklanmamış çiğ et ürünlerinin iadesi hakkındaki kurallar dışında iade almaması üzerine ise tüketicilerin sert tepkisiyle karşılaştı. Bazı şubelerde tüketiciler ile çalışanlar arasındaki gerginlik tartışmaya dönüştü. Markaya yönelik tüketicilerin şüpheleri devam ederken iade işlemlerindeki yoğunluk azalmaya başladı ancak suistimal iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

whatsapp-image-2024-10-13-at-14-07-34.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr