Kobani'de Ölü Sayısı 248'e Çıktı

Kobani'de Ölü Sayısı 248'e Çıktı
Geçen Perşembe günü IŞİD tarafından Kobani’ye karşı gerçekleştirilen saldırı sonucunda ölenlerin sayısının 248’ye yükseldiği bildiriliyor.Bu arada, PYD Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş, Kobani’ye saldıran IŞİD üyelerinin...

Geçen Perşembe günü IŞİD tarafından Kobani’ye karşı gerçekleştirilen saldırı sonucunda ölenlerin sayısının 248’ye yükseldiği bildiriliyor.

Bu arada, PYD Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş, Kobani’ye saldıran IŞİD üyelerinin büyük bir kısmının kente güneyden girdiklerinin kesinlik kazandığını belirtirken "Bazı IŞİD üyelerinin ise Türkiye'den girdikleri yönünde bize gelen bilgiler var ama bu konuda henüz kesinleşen bir şey yok. Tespit edilen bir şey yok henüz” şeklinde konuştu.

Kobani’de olup bitenleri Suruç’tan izleyen BBC Türkçe'ye konuşan, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri'nin Sözcüsü Şervan Devriş, kent merkezinde IŞİD üyelerinin kalmadığını belirtti. Kobani saldırısından bu yana 80'den fazla IŞİD'linin cenazesinin ellerine geçtiğini anlatan Dewriş, "Bazılarıysa sağ yakalandı. Kobani saldırısında rehin alınan sivillerin hepsini de düzenlediğimiz operasyonlarla sağ olarak kurtardık” şeklinde konuştu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş BBC’ye bilgi verirken de "IŞİD üyelerinin Kobani'ye nasıl girdikleri ve kimlerden destek aldıkları hakkında çok yönlü bir araştırma yapıyoruz. IŞİD üyelerinin büyük bir kısmının Kobani'nin güneyinden girdikleri kesinlik kazandı" dedi. Eluş şunları anlattı:

"Bazı IŞİD üyelerinin ise Türkiye'den girdikleri yönünde bize gelen bilgiler var ama bu konuda henüz kesinleşen bir şey yok. Tespit edilen bir şey yok henüz. Araştırmalarımız devam ediyor. Sağ yakalanan IŞİD üyelerinden üçü Kobanili. Bu üç kişi Kobani nüfusuna kayıtlı.”

-“SALDIRIDA ÖLENLERDEN BAZILARI TÜRKİYE VATANDAŞI”-

Öte yandan Kobani'deki hastanelerden sorumlu Dr. Hikmet Ehmed ise IŞİD'in Kobani'deki saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 248'e, yaralı sayısının ise 302'ye yükseldiğini söyledi. Ehmed, Kobani saldırısında ölenlerden bazılarının Türkiye vatandaşı olduğunu da ifade etti.

Londra-Anka