Kılıçdaroğlu: Umudum Bu Ülkenin Gençleri

Kılıçdaroğlu: Umudum Bu Ülkenin Gençleri
Genel seçime iki gün kala İzmir'in ilçelerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş'te miting düzenledi.Salı pazarında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde en çok anneler ve...

Genel seçime iki gün kala İzmir'in ilçelerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş'te miting düzenledi.

Salı pazarında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde en çok anneler ve ilk kez oy kullanacak olan gençlere güvendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Gençler, sevgili gençler o Ankara'daki beyler sizi potansiyel suçlu olarak görüyor ama Kılıçdaroğlu, sizi gelecek olarak görüyor. Siz geleceğin umudusunuz, siz umutsunuz, geleceğimizsiniz. Hiç endişe etmeyin gençler, önünüzü ufkunuzu açacağım. Bütün yasakları kaldıracağım" dedi.

"Halkın umudu Kılıçdaroğlu" diye sevgi gösterilerinde bulunan Ödemişlilere, hakça bölüşme sözü veren Kılaçdaroğlu, "Ödemiş'in patatesi meşhur ama ne yaptılar patatesi ithal ettiler. Bu düzeni değiştireceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Sizin için, halkım için, gençler için, çiftçiler için, üretenler için çalışacağım. Ne diyor rahmetli Ecevit, 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen' diyordu. İnsanca hakça bir düzeni getireceğim. Benim umudum da bu ülkenin gençleri. Sizleri bu ülkenin geleceği olarak görüyorum. İlk kez bu şeçimde oy kullanacak gençler, Türkiye'ye bakın, gerçeklerine bakın. Birileri ceplerini doldururken, siz kendinize bakın. İşsizliğe bakın ve deyin 'biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' deyin. Ankara'daki beyler ceplerini doldurdular. Halktan koptular, alın terine önem vermiyorlar. Yoksulluğa önem vermiyorlar. 17 milyon yoksulun ne olduğunu, evlerde ne olup bittiğini de bilmiyorlar. Onlar sizden koptular. Bir şeyi unutmayın. Kim ne derse desin hafızanıza yazın. Her yerde söyleyin. 'Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.' 11 Milyon emekliye sesleniyorum 1.5 asgari ücretliye sesleniyorum. 17 milyon yoksula sesleniyorum. Taşeron işçisine sesleniyorum, bu güzel ülkede hepimizin huzur, barış içinde yaşaması için ürettiğimizi hakça bölüşmek için 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır" dedi.

ÖDEMİŞ TARIM KENTİ

Ödemiş'in tarım kenti olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Ödemiş'in bir tarım kenti olduğunu biliyorum. İnsanca yaşamak çalışmak, üretmek istiyorlar insanlar. Alın terinin karşılığını almak istiyorlar, patates üretiyorlar. Fiyatını düşürmek için İran'dan patates getiriyorlar. Bu düzeni bozacağım. Çiftçinin alın terini kimseye peşkeş çekmeyeceğim. Ben halktan çiftçiden, üretimden yanayım. CHP gelince istikrar bozulurmuş, hangi istikrar kaldı?" dedi.

İLK DERS, 'KUL HAKKI NEDEN YENMEZ?'

İlk yöneticilik kursunun, kul hakkının neden yenmeyeceği olacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücreti bin 500 TL yapmak zulümmüş. Ankara'daki bey, aylık 14 bin TL alırken zulüm değil, işçiye verince zulümmüş. Ödemiş'ten söylüyorum Allahın izniyle başbakan olacağım. İlk yapacağımı iş devlet nasıl yönetilir kursunu açacağım. Kursun birinci dersi de şu olacak. 'Kul hakkı neden yenmez?', 'Niçin en büyük günahtır?' Benim güvencem sizsiniz, size güvenip inanıyorum. Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte kuracağız, birlikte mücadele edeceğiz. Şunu hiçbir Ödemişli unutmasın. Ben sizden biriyim, Ankara'daki beyler gibi değilim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. Benim sarayda gözüm yok. Köşe dönme merakım yok. Benim düşündüğüm güzel Türkiye. Aranızda geçen seçimde AKP'ye oy veren kardeşim olabilir ama bu parti 2002 yılında oy verdiğiniz parti değil. 'Fakir gureba partisiyiz' dediler. Ama artık değiller, neyin partisi oldular, kul hakkı yiyenlerin cebini dolduranların zulüm edenlerinin partisi oldu. Ben siyasette kavga istemiyorum. Bu ülkede huzur, barış istiyoruz. Kavganın yeri değil, huzurun barışın yeri hep beraber bu güzel ülkede pastamızı büyütüp gelirimizi arttıracağız. Önce üretim, sonra hakça bölüşeceğiz. Onlar kavga ediyor, ben etmeyeceğim. Onlar sizi düşünmüyor, ben sizi düşüneceğim. Ben bu ülkenin 6 milyon 250 bin işsizini düşüneceğim" dedi.

Bu arada CHP konvoyunda meydana gelen kazada 4 partili hafif yaralandı.