Kılıçdaroğlu, Fire İstemiyor!

Kılıçdaroğlu, Fire İstemiyor!
Kılıçdaroğlu’nun etkinliği bilinen isimleri, parti içinde Deniz Baykal muhaliflerini ikna için devreye soktuğu belirtiliyor.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı adayı olarak gösterdiği Antalya Milletvekili...

Kılıçdaroğlu’nun etkinliği bilinen isimleri, parti içinde Deniz Baykal muhaliflerini ikna için devreye soktuğu belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı adayı olarak gösterdiği Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yarışta fire almasını istemiyor. Baykal’ın adaylığına parti içinde bazı isimlerin tepki gösterdiği biliniyor.

CHP’nin 25. Dönem TBMM grubu, ilk sınavını yarın TBMM Başkanlığı seçiminin birinci ve ikinci turunda verecek. Kılıçdaroğlu’nun, bu seçime partinin yeni grubunun ilk sınavı olması nedeniyle ayrı bir önem verdiği belirtiliyor.

Baykal’a tepki

Parti içinde aday gösterilen Baykal’a, genel başkanlık dönemindeki tutumu ve son dönemde özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme nedeniyle tepki gösteren isimlerin olduğu biliniyor. Baykal’ın adaylığının müzakere edildiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ve adaylığının hemen ardından yapılan kapalı grup toplantısında Baykal’a karşı cılız itirazlar yükselmişti. Baykal’ın kendisine oy verme olasılığının düşük olması nedeniyle, 131 CHP’li yarın yapılacak 1. ve 2. tur oylamada oyunu kullanacak.

Kılıçdaroğlu’nun fire olmaması için Baykal’ın karşı tavırları bilinen isimlerin ikna edilmesi için talimat verdiği belirtiliyor. Kulislerde, Baykal’ın adaylığına parti içinde itiraz gelse dahi, partinin adayı olarak gösterilmesinin ardından oylamada fire çıkmayacağı konuşuluyor. Bir başka iddiaya göre ise oylamada fire bir ya da ikiyi geçmeyecek. Ancak, bu isimlerin büyük ölçüde ikna olduğu belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, bugün Genel Merkez’de TBMM Başkanlığı’na aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat ile ayrı ayrı görüşecek.