Kılıçdaroğlu: AKP Çiftçiyi Kazıklamada Dünya Lideri

Kılıçdaroğlu: AKP Çiftçiyi Kazıklamada Dünya Lideri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Şanlıurfa mitinginde hükümeti eleştirdi.Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar çiftçi mazotu traktöre koyup Kanarya Adaları'na tatile gidecek...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Şanlıurfa mitinginde hükümeti eleştirdi.

Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar çiftçi mazotu traktöre koyup Kanarya Adaları'na tatile gidecek sanıyor. Çiftçi mazotu alacak tarlaya gidecek, alın teri dökecek. Onlar pırlantada, incide KDV ve ÖTV'ye sıfırladı, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlayacağım. Onlar pırlantayı, ben çiftçiyi seviyorum. Hani Türkiye lider ülkeydi? Ben söylüyorum bir konuda mazot fiyatında dünya lideriyiz. Çiftçiye mazotu 4 liradan satan başka ülke yok. Hakkını teslim edelim, AKP çiftçiyi kazıklama konusunda dünya lideri" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde parti yöneticileri ile birlikte partisinin Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. 45 dakika gecikmeli olarak geldiği miting alanında platforma çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'ya özellikle halkın vicdanlarına seslenmek için kandil gecesi geldiğini ifade etti. Tarihi bir kent olan Şanlıurfa'ya son olarak şubat ayında geldiğini ve sabah erken saatlerde işsizler kahvesine gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İşsizliğin, yolsuzluğun ne olduğunu 2002'de oy verdiğiniz parti artık bilmiyor. Şubat ayında geldim ve sabahın erken saatlerinde işsizler kahvesine gidip çay içtim. Orada vatandaşlar eskiden günlük 60 liraya iş bulursa çalıştıklarını, ama Suriyeliler geldikten sonra günlüğün 20 liraya düştüğünü ve iş bulamadıklarını söylediler. Ben Ankara'da oturan ve 13 yıldır bu memleketi yöneten o beylere soruyorum; Allah aşkına vicdan var mı 20 liraya bir gün çalışılacak ama 'bizim keyfimiz yerinde' diyorlar. 2002'de oy verdiğiniz o parti bugün o parti değil. 2002'de 'garip gureba, fakir fukara partisiyiz' diyorlardı, şimdi altın kaplama klozetlerde tuvalete gidiyorlar" dedi.

CEBİNE ÇALIŞAN HÜKÜMET HÜKÜMET DEĞİLDİR

Şanlıurfa'nın parlamentoda temsil edilmesine rağmen TBMM kürsüsünde kentin sorunlarını dile getiren tek genel başkanın kendisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ülkede sorunlar var ama hükümet 'yol yaptık' diyor. Yolu her hükümet yapıyor. 'Köprü yaptık' diyorlar, bütün hükümetler yaptı. Sen işsizliği, yoksulluğu bitirdin mi kardeşim? O zaman sen nasıl bir hükümetsin? Cebine çalışan hükümet hükümet değildir. Hükümet vatandaşı için çalışacak, işsizliği bitirecek" ifadelerini kullandı.

ARİSTOKRAT AİLEDEN GELMEDİM

4 yıl için halktan yetki isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, adam gibi yöneteceği ülkede yoksulluğu bitireceğini belirterek şöyle konuştu: "Refahı tabana yayacağım. Herkes büyümeden, kalkınmadan nasibini alacak. Aç, açıkta adam bırakmayacağım. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa o çocuk benim çocuğumdur. O ailenin derdi benim derdimdir. Unutmayın, ben sizden birisiyim. Aristokrat aileden gelen birisi değilim. 7 kardeşim var ve kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğdum. Rahmetli, annem ablam okuma yazma bilmez. Kardeşlerim arasında tek üniversiteye giden benim. Okudum ve devletin en önemli noktalarında görev yaptım. Vergi nedir, bütçe nedir, para nedir çok iyi bilirim. Zaten Allah'ın izniyle 8 Haziran'da başbakan olayım, onlara devlet nasıl yönetilir kursu açacağım gitsin öğrensinler."

İNANÇLARI SÖMÜRDÜLER, KÖŞEYİ DÖNDÜLER

Emeklilere bayramlarda 2 ikramiye sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, hükümeti şu sözlerle eleştirdi: "CHP İktidarında emekliye bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz. Kıyameti koparıyorlar; 'emekliye bu para verilmez' diye. Niye verilmesin? Herkese veriliyor, emekliye niye verilmesin? Onlar bu ülkede kalkınmaya, büyümeye hizmet etti, vergisini ödedi. Şimdi emekliyi Türkiye'nin bir numaralı adamı yapacağız. Emekli bir numaralı vatandaş olacak, hak ettiği parayı alacak. 'Nereden vereceksin' diyorlar. Ben adaleti, hukuku, hukukun üstünlüğünü bilirim ve en önemlisi kandil günü Şanlıurfa duysun, bütün Türkiye duysun kul hakkı yenmez onu da onlardan çok daha iyi bilirim. Sizin yıllar yılı en temiz duygularınızı sömürdüler, inançlarınızı sömürdüler. Din iman edebiyatı yaptılar, hepsi köşeyi döndüler."

ONLAR İNCİYİ, BEN ÇİFTÇİYİ ÇOK SEVİYORUM

Konuşmasına çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceği vaadi ile devam eden Kılıçdaroğlu, "Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğimizi söyledik yine kıyameti koparıyorlar. '1,5 liradan nasıl verirsin' diyorlar. Sen yata, gemiye 1 lira 21 kuruştan veriyorsan ben de 1,5 liradan vereceğim. Oraya verirken para var çiftçiye mi yok? Çiftçi mazotu traktöre koyacak Kanarya Adaları'na tatile gidecek sanıyor. Oysa çiftçi mazotu alacak tarlaya gidecek tarlaya, alın teri dökecek, çalışacak, uğraşacak. Bizimle onlar arasında dağlar kadar fark var. Onlar yakutta, pırlantada, incide, mücevherde KDV ve ÖTV'yi sıfırladı. Ben nerede çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Sen inci, pırlanta seviyorsun ben çiftçiyi seviyorum. Sen incide ben mazotta sıfırlıyorum. Konya'dan küçük Hollanda yıllık 120 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Devasa Türkiye Cumhuriyeti'nin tarım ürünü ihracatı sadece 12 milyar dolar. Ne eksiğimiz var; Harran mı eksik, Konya Ovası mı eksik, insan mı eksik, güneş mi eksik, her şey var eksik olan namuslu siyaset, eksik olan halkını düşünmeyen siyaset, eksik olan cebini dolduran siyaset" dedi.

2 MİLYON SURİYELİNİN SORUNUNU BEN ÇÖZECEĞİM

Türkiye'nin başka ülkelerin iç işlerine karıştığını ileri sürerek izlenen Ortadoğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "TIR'a silahı yüklüyorsun, Suriye'de Müslümanı Müslüman'a kırdırıyorsun. Müslüman kanı akıtıyorsun. Eli kanlı olanları bu topraklar affetmemiştir. Biz barışı savunuruz, huzuru savunuruz. Komşuda barış bizde barış, orada huzur bizde huzur. Dedim ki; CHP iktidarında Suriye ile barışı sağlayacağız, kardeşlerimizi de geri göndereceğiz, kıyameti koparıyorlar; 'sen nasıl gönderirsin' diye. Herkes doğduğu topraklarda yaşamak ister, babasının dedesinin olduğu yerde yaşamak ister, herkes kendi kültürünü yaşatmak ister. Ben 2 milyon Suriyeliye söylüyorum; senin sorununu çözecek olan benim, derdini ben çözeceğim. Ortadoğu'ya barışı getireceğim, seni ülkede huzur içinde gönderecek olan da benim."

Türkiye'de 17 milyon yoksul bulunduğunu ve CHP iktidarında hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücreti 1500 lira yapacaklarını hatırlatarak, "Asgari ücret 1500 lira olacak diyorum. Asgari ücretin şu anda 949 lira olduğunu da benden öğrendiler. 'İşçiye 1500 lira vermek zulümdür' diyorlar. Kim diyor, Ankara'da oturan beyler. Siz ayda 14 bin lira kemiksiz para alırken zulüm değil de işçiye 1500 lira mı zulüm. Şanlıurfa'nın vicdanına havale ediyorum bunu. Bu seçimlerde özenli ve dikkatli bir şekilde özel tartışma içine girmedim. Niye vatandaş kavgadan bıktı. O onu dedi, bu bunu dediden bıktı. 17 milyon yoksul var benim derdim o. 6 milyon 250 bir işsiz var benim derdim bu. Harran Ovası hala sulanmıyor pamuğu, samanı, buğdayı, mercimeği ithal ediyoruz benim derdim bu. Biz üreteceğiz, kazanacağız, halkça bölüşeceğiz, aç açıkta kimseyi bırakmayacağız. Hani bunlar Türkiye'yi uçurmuştu? Hani Türkiye lider ülkeydi. Ben söylüyorum bir konuda lideriz, mazot fiyatında dünya lideriyiz. Mazotu çiftçiye 4 liradan satan başka ülke yok. Yani çiftçiyi kazıklama konusunda AKP dünya lideri, hakkını teslim edelim" diye konuştu.

Mitinge katılanlardan pazar günü yapılacak seçimlerde ikna edecekleri ikinci bir kişiyle sandığa gitmelerini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin sorununu çözeceğini ve iktidara gelmeleri halinde kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını ayrıca atama bekleyen öğretmenleri de öğrencilerle buluşturacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu yaklaşık 40 dakika süren konuşmasının ardından CHP'nin adaylarını tanıtarak vatandaşlardan destek istedi.