Kıbrıs'ta Panik: Antalya'nın Karşı Kıyısına da Cesetler Vuruyor

Kıbrıs'ta Panik: Antalya'nın Karşı Kıyısına da Cesetler Vuruyor
Antalya'da son zamanlarda kıyıya vuran cansız bedenlerin ardından benzer bir durum Kıbrıs'ta da yaşanıyor. Son bir ay içerisinde adaya vuran ceset sayısı altıya yükseldi. Polis, cesetlerin kimliklerini araştırırken, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği'nden tepki geldi: "Zulüm altındaki herkesin başka ülkelerden sığınma hakkı vardır."

Kıbrıs'ta son bir ay içinde kıyıya vuran cesetlere ilişkin soruşturma devam ediyor. Pazartesi günü ceset sayısı altıya yükselirken, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği'nden tepki geldi: "Zulüm altındaki herkesin başka ülkelerden sığınma hakkı vardır."

Antalya'ya vuran cansız bedenlerin ardından benzer durum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de yaşanıyor. Son bir ayda adaya kıyıya vuran ceset sayısı altıya yükseldi. Polis, cesetlerin kimliklerini araştırıyor.

Olayların Kronolojisi:

8 Ocak: Bafra Oteller Bölgesi'nde kayalıklar üzerinde bir kadın cesedi bulundu.

27 Ocak: Girne'de Karşıyaka mevkiinde bir erkek cesedi bulundu.

31 Ocak: Karpaz Yarımadası'nda Golden Beach mevkiinde bir erkek cesedi bulundu.

3 Şubat: Dipkarpaz İncirli mevkiinde bir erkek cesedi bulundu.

6 Şubat: Bafra'da Yedidalga mevkiinde bir erkek cesedi bulundu.

7 Şubat: Dipkarpaz İncirler mevkiinde cinsiyeti belirlenemeyen bir ceset bulundu.

Polisin Değerlendirmesi:

KKTC polis yetkilileri, sahile vuran cesetlerin Akdeniz'de batan bir gemide boğulan Suriyeli sığınmacılara ait olabileceğini değerlendiriyor. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği de Kıbrıs'ta yaşanan olaylara tepki göstererek "Zulüm altındaki herkesin başka ülkelerden sığınma hakkı vardır." dedi.