Kerestecioğlu: 100'den fazla polis vardı! Gergerlioğlu ayağında terlikleriyle götürüldü

Kerestecioğlu: 100'den fazla polis vardı! Gergerlioğlu ayağında terlikleriyle götürüldü
Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alındığı anı görüntüleyen HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Halk TV'de o anları anlattı: 100'den fazla polis vardı. Ayağında terlikleriyle götürdüler...

Gergerlioğlu'nun Meclis'teki direnişi 5. gününde gözaltı ile sonlandı. Gözaltının canlı şahidi HDP'li Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yaşananları Halk TV'de anlattı: 100 kadar polis vardı, grup toplantı odamızda. Üzerinde eşofmanları pijamalarıyla. Değiştirmesine bile izin vermediler. Ayağında terliklerle götürdüler. Utanç verici. 

Tarihe bu şekilde tanık olmak istemediğini söyleyen Kerestecioğlu, "Kendisi çok naif bir insan, herkesin hakkını koruyan bir insan. 100 kadar polis vardı bizim grup toplantı odamızda. İnanılmaz bir kalabalık vardı. Vekilimiz çıktı oradan, dedi ki üzerimi değiştireyim. Buna bile fırsat vermeden üzerindeki pijamalarıyla... Danışmanların üzerinden kapıları kilitlemişlerdi, basın yoktu. Çok büyük haksızlık, terbiyesizlikti. Kollarından kavrayarak, kıyafetlerini giymesine izin vermeden, ayağında terlikleriyle götürdüler. Büyük bir kara leke bu, Utanç günü... Bana 90'ları hatırlattı. Ben aynı Orhan Doğan'ı hatırladım. O da çok naif ve farklı bir siyasetçiydi. Bu bir askeri darbe ile olmadı, sivil darbeyle oldu" diye konuştu.

İsmail Saymaz: Kuytuda beklenip, alınıp kaçırılır mı?  

Gergerlioğlu'nun yargılanmasının da, milletvekilliğinin düşürülmesini de, gözaltına alınmasının da tamamen hukuksuz olduğunu savunan Gazeteci İsmail Saymaz "Kuytuda beklenip, alınıp kaçırılır mı? " diye sordu.  

Bu sabah Meclis'te yaşananların hiç unutulmayacağını belirten Saymaz, "Bugün izlediğimiz görüntü 1994'de Orhan Doğan'ın Meclis'ten çıkarken ensesine devletin soğuk elinin bastırılması gibi... Tuvaletin kapısında bir sürü görevlinin Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu alması da hiç unutulmayacak. Tarihte maalesef acı bir şekilde hatırlanacak bir hadise" diye konuştu.