Kentkart Mahkemelik Oldu!

Kentkart Mahkemelik Oldu!
İzmir'de yenilenen ihale öncesi otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında kullanılan Kentkart bu kez de mahkemelik oldu.İzmir’de yenilenen ihale öncesi otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında kullanılan...

İzmir'de yenilenen ihale öncesi otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında kullanılan Kentkart bu kez de mahkemelik oldu.

İzmir’de yenilenen ihale öncesi otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında kullanılan elektronik ücret toplama sistemini işleten Kentkart AŞ, ihaleyi kazanan rakip firma hakkında, “gerçeği yansıtmayan söylenti yaydıkları” ve “çalışanlarına iş teklifinde bulundukları” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Şirket yetkilisi Mazhar Umur Basmacı, avukatı Bilge Özer aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruda, ESHOT Genel Müdürlüğünün 13 Mayıs’ta gerçekleştirdiği ihaleyi KARTEK AŞ’nin kazandığını, ihaleye ilişkin Kamu İhale Kurumu Başkanlığına (KİK) itirazda bulunduklarını ve konuya ilişkin incelemenin sürdüğü belirtildi.

Dilekçede, rakip firma yetkililerinin, “ihalenin kesinleştiği ve Kentkart’ın ihaleyi kaybettiği yönünde piyasaya söylenti yaydıkları”, “Kentkart AŞ’de kilit konumda çalışan kişilere ulaşarak birikmiş tazminatlarının karşılanması koşuluyla tecrübe, bilgi, birikimlerinden şirketlerine faydalanmak istediklerini söylediklerini” iddia edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Türk Ticaret Kanunun 55 ve 62. maddeleri gereğince haksız rekabet fiilini kasten işleyen, kendi icap ve tekliflerinin rakiplerininkine tercih edilmesi için kişisel durumu, ürünleri, ticari faaliyeti ve işleri hakkında kasten yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, müşteki çalışanlarını üretim veya ticaret sırlarını ele geçirmek için aldatan, çalışanlarının işlerini gördükleri sırada cezayı gerektiren bir haksız rekabet fiilini işlediklerini öğrenip bu fiili önlemeyen şüphelilerin cezalandırılması için kovuşturma yapılmasını talep ederiz.”