Kendisinden boşanmak isteyen kadını öldüren sanık için müebbet hapis istemi

Kendisinden boşanmak isteyen kadını öldüren sanık için müebbet hapis istemi
Ordu'da kızına ve kendisinden boşanmak isteyen kadın araçla çarpan İbrahim P. hakkında hazırlanan iddianame belli oldu. Sanık hakkında eşine karşı "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kızına karşı da "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Ordu Korgan'da kendisinden boşanmak isteyen kadına araçla çarparak öldüren sanık hakkında iddianame kabul edildi. İbrahim P., 12 Kasım 2021'de minibüsle çarptığı eşi Selime P.'nin (41) ölümüne, kızı Havva Nur P.'nin (21) ise yaralanmasına neden olmuştu.

Müebbet istendi

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre; tutuklu sanık hakkında, eşine karşı "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kızına karşı da "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise müebbet hapis cezası istendi. İddianame, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yere düşen kadını tekmeledi

İddianamede, İbrahim P'nin, sokakta yürürken araçla çarptığı eşi ve kızının yere düştüğü, şüphelinin araçtan inerek maktulü tekmelediği belirtildi.

'Seni öldüreceğim' tehdidi

İddianamede ifadelerine yer verilen müşteki Havva Nur P. ise babası ile annesi arasında devam eden boşanma davası bulunduğunu, babasının, annesi ve kendisini daha önceden tehdit ettiğini, son zamanlarda annesine "Seni öldüreceğim, senin sonun yok." şeklinde tehditte bulunduğunu belirtti.

Sanığın yargılanmasına duruşma gününün belirlenmesinin ardından başlanacak.

Kaynak:AA

Etiketler :