Şimşek, gilaburuyu çevresindekilere sattığını, faydasını bilenlerin sipariş verdiğini ya da gelip aldığını dile getirdi.
"Kayseri'nin gilaburusu ünlü"
Kayınvalidesi ve kayınbabasıyla gilaburu hasadı yapan Fatma Şimşek de ekim itibarıyla gilaburu toplamaya başladıklarını, hem meyvesini hem de salamurasını sattıklarını ifade etti.
Bol suyla yıkadıkları gilaburuyu bidonlarda güneş görmeyen yerlerde birkaç ay salamurada sakladıklarını anlatan Şimşek, "İsteyen meyve olarak yiyebilir, isteyen de şeker ilave ederek sıkıp, süzgeçten geçirerek meyve suyu halini içebilir." dedi.
Faydalarından dolayı gilaburuya farklı bölgelerden talep olduğunu belirten Şimşek, "Ticaretimiz çok, İstanbul'a ve başka şehirlere gönderiyoruz ya da gelip alıyorlar. Epey topluyoruz, isteyeni çok oluyor. Kayseri'nin gilaburusu ünlü. İnsanlar hem böbrek sağlığı için hem şifa niyetine istiyor." diye konuştu.