Kayseri’de işten atılan servis elemanları eylemde

Kayseri’de işten atılan servis elemanları eylemde
Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Tüm-İş), Kayseri’de yıllardır çalışan, ancak lise mezunu olmadıkları için geçen haziran ayında işten çıkarılan servis elemanlarıyla birlikte dört gündür İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde eylemde

Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Tüm-İş), Kayseri’de yıllardır çalışan, ancak lise mezunu olmadıkları için geçen haziran ayında işten çıkarılan servis elemanlarıyla birlikte dört gündür İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde eylemde. Tüm-İş Genel Başkanı Mahmut Şahin, işçilerin işe geri alınmasını istedi.

“Keyfiniz yerinde mi” pankartıyla dün yapılan açıklamada konuşan Şahin, 3 aydan beri mücadelelerinin sürdüğünü, Talim Terbiye Kurulu’nun servis elemanlarının hakkını koruyan yazısına karşın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haksız uygulamayı sürdürdüğünü kaydetti.

Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2003, 2007 ve 2017’de çıkardığı yönetmeliklerde ‘en az lise mezunu’ şartı var; fakat bu insanlar 10 yıldır çalışıyorlar. 2003’te, 2007’de çıkan yönetmeliği uygulama, 2017’de aklına düşsün, uygula! İşin daha da garibi, Talim Terbiye Kurulu’nun yazısında 2017’deki yönetmelikten önce çalışıyor olup da ilkokul mezunu olanları bu durumun kapsamayacağı ve sertifikaları olmak suretiyle işlerine devam edebilecekleri ifade ediliyor. Bu mağduriyetin bitmesi için buraya her gün gelip, ‘Keyfiniz yerinde mi?’ diye soracağız” dedi.

Etiketler :