Kavuncu'dan 'Pankartı zorla astırdılar' iddiasına yanıt

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 'Hudut Namustu' pankartı için "Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadetti” diyen Ahmet Çakmak'ın iddialarına yanıt verdi.

Buğra Kavuncu Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Hudut Namustu' yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan gençlerden biri olan Ahmet Çakmak'ın "Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler” iddialarına yanıt verdi. Bu beyanlar hakkında 'asılsızdır' vurgusu yapan Kavuncu Ahmet Çakmak'ın bulunmasını ve sağlıklı bir şekilde emniyet tarafından tespit edilmesini dilediğini söyledi. 

 

Kavuncu: Ahmet sağlıklı bir şekilde bulunmalı

Buğra Kavuncu Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda Ahmet Çakmak'ın ifadelerinin baskı altında söylendiğini belirterek "Bu asla doğru bir haber değildir. Bu yapılan beyan da belli ki bir baskı altında verilmiş. Bizim İstanbul İl Başkanlığı olarak binlerce teşkilat mensubumuz var. Kendi gençlik teşkilatımız var. Böyle bir ihtiyacımız olsa zaten kendi teşkilatlarımızla asarız. Zaten şu anda İstanbul'da bir çok ilçede başkanlıklarımızın binasında 'Hudut Namustur' yazılı pankartlarımız asılı. Dolayısıyla konu kesinlikle anlatıldığı gibi değildir. Ben bir an önce genç arkadaşımızın bulunmasını, neredeyse kimler tarafından tutuluyorsa sağlıklı bir şekilde emniyet tarafından tespit edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Pankartların asılmasının ardından adliyeye destek amaçlı gittiklerini, Çakmak'ı ilk kez orada gördüklerini söyleyen Kavuncu, "Bir algı yaratılmak isteniyor ve sosyal medya üzerinden de böyle yanlış bir bilgilendirme yapılıyor. Konunun doğrusu budur" dedi.

Etiketler :