Karlı havada teleferikte 2,5 saat mahsur kaldılar!

Karlı havada teleferikte 2,5 saat mahsur kaldılar!
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak merkezindeki teleferik hattında meydana gelen arıza nedeniyle vagonlar karlı havada asılı kaldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak merkezindeki teleferik hattında meydana gelen arıza nedeniyle vagonlar karlı havada asılı kaldı. Yaklaşık 2,5 saatin ardından çalışmaya başlayan teleferikten inen ve yurttaşlar çok üşüdüklerini belirterek: Yeterli kurtarma ve sağlık hizmeti gelmedi!

Bugün saat 13.00 sıralarında Sarıkamış Kayak Merkezi'nde, zirveye yakın noktada, lift hattında arıza meydana geldi. Telesiyejlerdeki onlarca kişi, zirvedeki istasyona yaklaşık 50 metre kala inip, zirveden aşağı kaymaya hazırlanırken meydana gelen arızayla şaşkınlık yaşadı. Aniden duran telesiyejlerde mahsur kalanlar, sistemin çalışmasını bekledi.

Ancak dakikalar ilerledikçe, mahsur kalanların endişesi arttı. Çocuklarıyla gelen aileler ise daha fazla endişelendi. Karlı kaplı bölgede zaman geçtikçe mahsur kalanlar üşümeye başladı.

Arızanın giderilmesi geciktikçe bazı kişiler, önce kayak takımları aşağı attı, sonra kendileri atladı. Bu kişiler tekrar takımlarını takıp, oteller bölgesine kayarak ulaştı. Yaklaşık 2 saat sonra jandarma ekipleri de bölgeye kar motorlarıyla ulaştı. 2,5 saat sonra ise arıza giderildi.

Çok üşüdüklerini söyleyen çocuklu aileler de takımlarını kuşanarak, zirveden aşağı kaymaya başladı.

'Çocuklar var, çok soğuk, ağlıyorlar...'

CNN Türk'ün canlı yayınına bağlanan bir yurttaş: Teleferikte çocuklar var, çok soğuk, ağlıyorlar. Aşağı atlayıp yürüyenler oldu. 80'e yakın kişi var şu an. 2 saattir burada asılı bekliyoruz. Çok soğuk'

Çok üşüdüklerini bildiren yurttaş 2 saatin ardından teleferiğin hareket ettiğini ve jandarmayı gördüklerini belirtti. Yeterli kurtarmanın gelmediğini; sağlık hizmetleriyle ilgili kimsenin bölgeye ulaşmadığını bildirdi.

Yurttaş; aşağı inmeyi başaran insanların ise kayak takımlarını kullanarak; kendi imkanlarıyla 2600 metreden aşağı kaydığını belirtti.

Etiketler :