Karkamış Gümrüğünde, IŞİD Bayrağı Çekilmiş Bile...

Karkamış Gümrüğünde, IŞİD Bayrağı Çekilmiş Bile...
Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış'ın Suriye tarafına çekilen IŞİD bayrağı günlerdir dalgalanıyor.Karkamış’ta çekilen bir fotoğraf Suriye’de yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi. Karkamış gümrük kapısının...

Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış'ın Suriye tarafına çekilen IŞİD bayrağı günlerdir dalgalanıyor.

Karkamış’ta çekilen bir fotoğraf Suriye’de yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi. Karkamış gümrük kapısının hemen karşısında dalgalanan IŞİD bayrağı bölgenin terör örgütünün elinde olduğunu ortaya çıkardı.

Kobani’de günlerdir süren çatışmalar ile yeniden gündeme gelen Türkiye sınırındaki IŞİD varlığı farklı bir boyut kazandı. Gaziantep’e bağlı Karkamış ilçesinin hemen karşısına kaydedilen bir görüntü IŞİD’in deyim yerindeyse burnumuzun dibine kadar girdiğini gösterdi.

Bölgeye bir toplantı için giden arkeolog ekibi tarafından fotoğrafı çekilen IŞİD bayrağının, Karkamış gümrüğünün Suriye tarafında yaklaşık bir haftadır dalgalandığı ortaya çıktı.

Yaklaşık iki yıl önce çekilen yüksek duvar nedeniyle Suriye tarafı görülemezken, Türkiye tarafındaki bölgede de Mehmetçiğin geniş güvenlik önlemleri gözlendi.