Kararname açılımı: Her şey yeni baştan

Kararname açılımı: Her şey yeni baştan
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen yıl temmuz ayında yayımlanan bakanlıklara bağlı, ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlar ile diğer kurum ve kuruluşların teşkilatı hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde kapsamlı değişiklik yaptı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; değişiklikler şöyle:

Kadrolu değil sözleşmeli: Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nde sözleşmeli personel çalıştırılabilecek.

“Huzur hakkı” verilecek: Helal Akdeditasyon Kurumu Yönetim Kurulu başkan ve üyelerine verilecek “huzur hakkında” değişiklik yapıldı. Yönetim kurulu başkan ve üyelerine ayda 3’ten fazla olmamak üzere her bir toplantı için (9000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda “huzur hakkı” ödenecek. TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyelerine, ayda 2’den fazla olmamak üzere her bir toplantı için “huzur hakkı” verilecek. Türk Standartları Enstitüsü’nde özel bilgi ve uzmanlık gerektiren uygunluk değerlendirme faaliyetlerinde görev yapmak üzere heyetler oluşturulabilecek. Bu heyetlerde enstitü dışından görevlendirilenlerden kamu görevinde bulunanlara, ayda 4 defadan fazla olmamak üzere, her bir toplantı için “huzur hakkı” ödenecek.

PTT değişiyor: Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın PTT’deki pay sahipliğine dayanan oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkileri artık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kullanılamayacak. PTT Yönetim Kurulu’nun seçim sistemi de değiştirildi. Değişikliğe göre yönetim kurulu 5 üyeden oluşacak ve genel kurul tarafından belirlenecek. Daha önce 4 üye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bir üye de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teklifi üzerine genel kurul tarafından atanıyordu.

Memur şartı kalktı: Bundan böyle PTT Yönetim Kurulu’na atanacaklarda Devlet Memurları Yasası’ndaki memurlar için istenen şartlar aranmayacak.

Ödül verilecek: Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, görev alanı ile ilgili alanlarda insan kaynağı oluşturmak amacıyla ödül verebilecek. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı dairelerin görev alanları da tek tek ayrıntılandırıldı.

BOSTANCI'NIN OĞLU

NDK’ya atama: Bu arada Cumhurbaşkanı tarafından Nükleer Düzenleme Kurulu başkan, ikinci başkan ve üyeliklerine atama yapıldı. Başkanlığa Zafer Demircan, ikinci başkanlığa Necati Yamaç, üyeliklere de İsmail Hakkı Arıkan, Afşın Burak Bostancı ile Mehmet Fatih Alptekin atandı. Afşın Burak Bostancı AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın da oğlu.

Etiketler :