Kanlı Saldırının Detaylarına Halktv.com.tr Ulaştı: Holding Sahibi, O İki Kişinin Adını Verdi

Kanlı Saldırının Detaylarına Halktv.com.tr Ulaştı: Holding Sahibi, O İki Kişinin Adını Verdi
İki gün önce, eşinin de içinde olduğu lüks otomobilde silahlı saldırıya uğrayan Hakan Cengiz’in, emniyet ifadesinde azmettirici olarak Ö. K. ve E. Ç.’nin adını verdiği ortaya çıktı. Taraflar arasında yaşanan husumetin kaynağı ise iddiaya göre 30 milyon liralık alacak. Başından vurulan şoför Muhammet Yaşar’ın durumumun ise kritik olduğu öğrenildi.

Olay önceki gün saat 12.00 sıralarında TEM Otoyolu Mahmutbey gişeler mevkiinde yaşandı.

İçinde, Solo Yatırım Gayrimenkul Holding AŞ’nin sahipleri Hakan Cengiz ile eşi Zehra Cengiz’in bulunduğu otomobil, motosikletli saldırganın silahlı saldırısına uğradı.

ŞOFÖRÜN DURUMU AĞIR

Saldırıda şoför Muhammet Yaşar başından vuruldu. Bağcılar’daki özel bir hastaneye kaldırılan Yaşar’ın durumunun kritik olduğu öğrenildi. Yaşar’ın başına iki merminin isabet ettiği kaydedildi.

İFADESİNDE, İKİ KİŞİNİN ADINI VERDİ

Saldırı sonrası polis Cengiz çiftinin ifadelerini aldı. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, saldırganların hedefinde olduğu değerlendirilen Hakan Cengiz, azmettirici olarak Ö. K. ve E. Ç.’nin adını verdi.

1.jpeg
Zehra Cengiz ve Hakan Cengiz

HUSUMETİN GERİSİNDE 30 MİLYON LİRA VAR

Edinilen bilgilere göre, Cengiz ile Ö. K. arasında bir süredir husumet bulunuyordu. Husumetin kaynağında ise, iddiaya göre Ö. K.’nin bu kişiden 30 milyon liralık alacağı olduğu öne sürülüyor.

BAŞKA DOSYADA BİRLİKTE YARGILANIYORLAR

Bu arada, Hakan Cengiz ile Ö . K.’nin, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir ‘çete davasında’ birlikte yargılandıkları anlaşıldı. Söz konusu davaya ilişkin yargılama ise sürüyor.

Kaynak:halktv.com.tr