Kadınların yapmaması gereken 12 davranış

Kadınların yapmaması gereken 12 davranış
Devamlı özür dilemekAraştırmalar, kadınların erkeklere göre daha fazla özür dilediğini gösteriyor. Tamam özür dilemek çok erdemli bir davranış ama bunu abartmak sizin için yarardan çok zarara dönüşebilir. Her şeye şartlandırmayın...

Devamlı özür dilemek

1

Araştırmalar, kadınların erkeklere göre daha fazla özür dilediğini gösteriyor. Tamam özür dilemek çok erdemli bir davranış ama bunu abartmak sizin için yarardan çok zarara dönüşebilir. Her şeye şartlandırmayın kendinizi. Kendi kararlarınız ve kıstaslarınız olsun.

Başkalarının cinsel hayatını yargılamak

Dedikodu

Hiçbir kadın beraber olduğu kişiden, kaç kişiyle birlikte olduğundan, nasıl kişilerle birlikte olduğuyla yargılanmayı hak etmez. Onlara yakıştıracağınız her kötü ifade, günün birinde size de yakıştırılabileceğini hatırlatsın.

Kendi cinsel hayatınızı yargılamak

3Büyük ihtimalle cinsel hayatınızı,

''Başkaları ne der?'' diye düşünmeden önce kendi içinizde bir kavga veriyorsunuz. Bunu yapmak size bir şey kazandırmayacak.

Cool olmaya çalışmak

4

Belki gerçekten de cool birisiniz. Ama olmayıp da olmaya çalışanların, bundan vazgeçmeleri gerek. Bu durumu en iyi anlatan söz, Tarkan'dan geliyor: ''Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin!''

İnternetteki yanlış bilgilerle sağlığınızı düşünmek

13

Birçok kadın, internetten öğrendiğini iddia ettiği bilgilerle sağlıksız olduğunu düşünüyor. Halbuki, internette bilgi kirliliği diye bir olay da var. Sağlığınızı bu kadar düşünüyorsanız, gerçek bir doktora başvurun.

Hayatınızın Instagram kadar renkli olmamasına üzülmek

images

Hiç kasmayın. Siz milyonlarca hayranı olan bir Instagram fenomeni değilsiniz. Ama korkmayın, kendi hayatınızı renklendirmek sizin elinizde. Üzülmek yerine yaratıcı fikirler bulup, hayatınıza renk katın.

Yalnız olmaktan korkmak

15

Hayatta kontrolün sizde olduğu bazı durumlar var. Yeni insanlarla tanışmak, yeni ilişkiler kurmak. Yani, asla birini bulamayacağım diye kaygılanmak bir işe yaramayacaktır. Onun yerine daha sosyal olup, umudunuzu kaybetmeyin.

Laf olsun diye bir ilişkiye başlamak

17

Yalnız hissettiğiniz zamanlarda, yapabileceğiniz en kötü şey istemediğiniz bir ilişkiye başlamak. Sırf yalnızlığınızı gideriyor diye yanlış kişiyle birlikte olmanız size zarar verir.

Kendinize vakit ayırmamak

221

Bir günlük dahi olsa telefonunuzu kapatsanız ve sevdiğiniz bir aktivite yaparak kendinize vakit ayırsanız, kimse size darılmaz. Kendinize değer vermeniz çok önemli.

Kötü arkadaşlara bağlı kalmak

Female pretence

Sizi kötü hissettiren arkadaşlarınızı, bir an evvel hayatınızdan çıkarın. Hayat böyle insanlarla uğraşmak için çok kısa.

Kendinizden başka herkese her zaman 'evet' demek

hayir_demek

"Tamam, yorgunum ama bir kahve içebiliriz.", " Kendi işimi henüz bitirmedim ama seninkini de yaparım, tamam. " Bir şeyi gerçekten yapmak istemiyorsanız, evet demeyin. Hayır demesini bilin. İnsanlar prensipleri olan kişilere daha fazla saygı duyarlar.

Kendine 'hayır' demek

205

Bir önceki maddenin aksine, herkese karşı pozitif olmaya çalışırken kendinize karşı kısıtlayıcı olmayın. Devamlı ne yapmamanız gerektiğine değil, ne yapabileceğinize odaklanın. Olumlu düşünün ki, olumlu olsun!

Etiketler :