‘Kaçak Saray’ı Kapatma Planı

‘Kaçak Saray’ı Kapatma Planı
Barış Yarkadaş Meclis’e gittiğinde yapacağı ilk işi açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “TBMM’ye vereceğim ilk kanun teklifi Cumhurbaşkanına tanınan örtülü ödeneğin kaldırılması olacak. Bir...

Barış Yarkadaş Meclis’e gittiğinde yapacağı ilk işi açıkladı.

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “TBMM’ye vereceğim ilk kanun teklifi Cumhurbaşkanına tanınan örtülü ödeneğin kaldırılması olacak. Bir diğer kanun teklifi ise ‘Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü’nde oturur’ maddesi olacak. Türkiye, ‘Kaçak Saray’dan devletin yönetilmesi ayıbına son verecek“ dedi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Ataşehir’in ardından Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. Burada İlçe Başkanları Hakkı Altın Kaynak, Erdoğan Bozkurt, Zeynel Kızılkaya, Erdoğan Altan’ın yanı sıra partililerle de sohbet eden Yarkadaş, “Sizin şahsınızda tüm örgütümüze seçim sürecinde verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum “ dedi.

Özellikle kadınların, her türlü imkansızlıklara rağmen, yoğun bir emek harcadığını belirten Yarkadaş, “ Bugün eğer CHP iktidarına yol açılmışsa, bunu sağlayan en önemli etken kadınlarımızın verdiği mücadeledir” ifadesini kullandı.

Barış Yarkadaş, gelen soruları da cevapladı. Yarkadaş, koalisyon ihtimali sorusu üzerine şöyle konuştu:

“En mantıklı formül, CHP’nin HDP ve MHP’nin dışarıdan desteğini alan bir hükümet kurması olarak görünüyor. Masada birçok formül var. Bunlara ilişkin Sayın Genel Başkanımız nihai kararını verecektir. Biz de Sayın Genel Başkanımız hangi kararı verirse arkasında duracağız” dedi.

Öte yandan Yarkadaş, Meclis’e gideceğinde yapacağı ilk işi de açıkladı. Yarkadaş, yemin edip göreve başladıktan sonra. Vereceği ilk kanun teklifini şöyle anlattı:

“Meclis’e gittiğimde iki demokrasi ayıbının ortadan kalması için kanun teklifi vereceğim. Bunlardan biri. ‘Cumhurbaşkanları Çankaya Köşkü’nde oturur’ ifadesinin yer aldığı bir kanun teklifi olacak. Diğeri ise, Cumhurbaşkanına ödenen örtülü ödeneğin kaldırılması olacak. Böylece hem ‘Kaçak Saray’ boşaltılacak hem de hiçbir Cumhurbaşkanı devletin imkanlarını kullanarak siyasete yön veremeyecek” dedi.

Bu kanun teklifine HDP ve MHP’nin de destek vermesi durumda ‘Kaçak Saray’ın boşaltılacağını söyleyen Yarkadaş, “Bana kalsa o binanın yıkılması gerekiyor. Ancak Genel Başkanımız binanın ODTÜ’ye verileceğini söyledi. Bina boşaltılınca ODTÜ’ye vereceğiz” diye konuştu.

Yarkadaş, Recep Tayyip Erdoğan’ın süreç içinde daha pasif bir hale getirileceğini, Türkiye’nin aksi bir tabloyu taşıyamayacağını belirtti. CHP’nin Türkiye’yi yönetme gücü ve kapasitesi olduğunu da belirten Yarkadaş şöyle devam etti:

“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olduğu bir Türkiye rahat bir nefes alacaktır. Keza CHP’nin içinde olduğu bir hükümet de dengeyi sağlayacaktır. Hepimizin gerçekçi düşünmesi ve buna göre hareket etmesi gerekir.”