Kaçak avlanan balıkçılara 12 bin TL ceza kesildi

Kaçak avlanan balıkçılara 12 bin TL ceza kesildi
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurullara uygunsuz şekilde avlanan 16 balıkçıya 12 bin 410 TL para cezası kesildi.Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, geçen Ocak ayında yapılan...
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurullara uygunsuz şekilde avlanan 16 balıkçıya 12 bin 410 TL para cezası kesildi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, geçen Ocak ayında yapılan denetimlerde 16 balıkçı, işletmeci ve amatör balıkçı hakkında kanuni işlem yapıldı. Kurallara uymayanlar için de 12 bin 410 TL idari para cezası uygulandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ile ve Didim ve Kuşadası ilçe müdürlükleri su ürünleri kontrol görevlilerinin katıldığı denetimlerde deniz patlıcanı avcılığı yapan balıkçılar, su ürünleri perakende satış yerleri, balık restoranları ve amatör balıkçılar denetlendi. Restoranlarda 1 Ocak-1 Şubat 2015 arasında dil ve pisi balığı avcılığı yasak olmasına rağmen stok tespiti yaptırılmadığı, bu balıkların satıldığı veya restoranlarda bulunduğu tespit edildi. Kuşadası'ndaki satış yerleri ve restoranlarda yapılan denetimler ve kontrollerde de av yasağı dışında stok tespiti yaptırılmayan dil ve yasak boyda satışa sunulan kalkan balıklarına el koyularak, idari para cezası uygulandı.

Diğer yandan Akbük Körfezi'nde Aydın Su Ürünleri Kontrol-2 botu ile yapılan denetimlerde, deniz patlıcanı avcılığı yapan gemiler kontrol edildi. Deniz patlıcanı avlamaya yönelik özel izin belgeleri, balıkçı gemisi ve balıkçı ruhsatlarının kontrolleri yapıldı. İlgili tebliğ hükümlerine aykırı avcılık yaptığı tespit edilenler hakkında işlem yapıldı. Denetimlerde 16 balıkçı, işletmeci ve amatör balıkçı hakkında kanuni işlem yapılarak toplam 12 bin 410 TL idari para cezası uygulandı.