Jandarma mezuniyet töreninde askerler Tayyip Erdoğan posteri açtı

Jandarma mezuniyet töreninde askerler Tayyip Erdoğan posteri açtı
Ordunun siyasete karışması tartışmaları Türkiye tarihinde sürekli konuşulan bir konuyken, askeri vesayet karşıtı söylemlerle ortaya çıkan AKP'nin genel başkanının posteri jandarma mezuniyet töreninde askerler tarafından açıldı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında düzenlenen asayiş kursuna katılan 2 bin 237 uzman erbaş mezun oldu.

Törende en çok dikkat çeken nokta ise askerlerin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posterini açması oldu. Askeri vesayete ve ordunun siyasete karışmasına karşı söylemleriyle ortaya çıkan AKP'nin 18 yıllık iktidarı sonunda geldiği nokta tepki çekti. Sosyal medyada çok tepki toplayan bu görüntüyle ilgili yurttaşlar, Tayyip Erdoğan'ın bir siyasi parti lideri olduğuna vurgu yaptı.

Törene katılanlar

Törene, Bilecik 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Karabük Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, gaziler ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başarılı olan uzman erbaşlara plaket verildi

Kursta başarılı olan uzman erbaşlara Orgeneral Arif Çetin, Karabük Valisi Fuat Gürel, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil ve 125'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Hasan Başkök tarafından belgeleri verildi. 

Etiketler :