İyilik büyüyor: İstanbul'da 125 bin askıda fatura ödendi

İyilik büyüyor: İstanbul'da 125 bin askıda fatura ödendi
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle pek çok kişi ekonomik zorluklar yaşarken, İBB'nin başlattığı iyilik hareketi büyüyor. Bugüne kadar 125 bine yakın askıda fatura, İstanbullular tarafından ödendi.

Halk TV Haber Merkezi

Coronavirüs salgınının ülkemize de gelmesiyle birlikte pek çok iş yeri kapandı, çok sayıda çalışansa ya ücretsiz izne zorlandı ya da işten çıkartıldı.

Bu süreçte geliriyle geçinen milyonların aklındaysa en temel sorun geçim derdi oldu. Veriler yurttaşın en büyük giderlerinden birinin kabaran faturalar olduğunu ortaya koyuyor.

Faturalar üç ay ertelendi

Salgın koşulları nedeniyle İstanbul’da su faturası ödemeleri üç ay ertelendi. Ancak bu faturalar üç ay sonra birikmiş halde ödenecek. Doğalgaz faturalarında ise yasal nedenlerle erteleme işlemi yapılamıyor.

Zor günlerde, ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak için harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi askıda fatura uygulaması ile on binlerce haneye ulaştı.

15 milyon liradan fazla ödendi

Paylaşılan son verilere göre 125 bin 399 fatura askıda beklerken, 124 bin 687 fatura askıdan alındı. Bugüne kadar askıda ödenen fatura miktarının 15 milyon 694 bin 759 lira oldu.

screenshot-12-003.png

Askıda fatura uygulamasının yanında 194 bin aileye gıda ve hijyen kolisi teslim edildiği, 33 bin aileye alışveriş destek kartı verildi. 

Etiketler :