İYİ Partili vekile Meclis'te saldırı

İYİ Partili vekile Meclis'te saldırı
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Tarım ve Orman Bakanlığında şube müdürlüğü görevini yürüten Said Dağdaş isimli şahıs tarafından TBMM'deki makam odasında saldırıya uğradı. Öztürk, saldırganı etkisiz hâle getirdi.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM'deki makam odasında saldırıya uğradı. Edinilen bilgilere göre Öztürk saldırganı etkisiz hâle getirdi.

Saldırıyı doğrulayan Öztürk, Yeniçağ'a verdiği demeçte şöyle konuştu:

Odamda böyle bir girişimde bulundular ama hiçbir sıkıntı yok. Genel Kurul’da yaptığımız bir konuşmadan kaynaklı adam o sözleri bana iade etmeye gelmiş. Atatürk’le ilgili 10 Kasım’da yapmış olduğu paylaşımı Meclis’te gündeme getirmiştim. Hakkında soruşturma açılmıştı bu beyefendinin. Bunun hesabını sormaya gelmiş bana.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Öztürk'e saldıran şahıs Tarım ve Orman Bakanlığında şube müdürü olarak çalışan Said Dağdaş. Dağdaş'ın TBMM'ye AKP'li bir milletvekilinden randevu alarak girdiği öğrenildi.

"O sözler" neydi?

Said Dağdaş, 10 Kasım'da Atatürk'e hakaret eden paylaşımlarda bulunmuş ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de bu paylaşımı Meclis gündemine taşımıştı.

screenshot-510.png

"Bu ülkenin onurlu hiçbir evladı yediği kaba pislemez" diyen Öztürk, Meclis Genel Kurulunda "Devletin lokması boğazına dizilir inşallah" ifadelerini kullanmıştı.

Dağdaş, Öztürk'ün konuyu gündeme getirmesinin ardından Orman Genel Müdürlüğündeki görevden alınmıştı.

Etiketler :