İTÜ'de dev buluşmaya geri sayım. Sektörün bütün paydaşları katılacak

İTÜ'de dev buluşmaya geri sayım. Sektörün bütün paydaşları katılacak
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek olan 3. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları, 22-23 Ekim 2024 tarihlerinde, İTÜ İhsan Ketin Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Yapılacak etkinlik Türkiye madencilik sektörünün bütün paydaşlarını bir araya getirecek.

İTÜ Maden Fakültesi, III. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları ile Madencilik sektörünün bütün paydaşlarını bir araya getirecek. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi tarafından gerçekleştirilen III. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları, 22-23 Ekim 2024 tarihlerinde İTÜ İhsan Ketin Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Söz konusu etkinlik, Türkiye madencilik sektörünün bütün paydaşlarını bir araya getirirken yenilikçi çözümler ve sürdürülebilirlik temaları üzerine odaklanacak. Etkinliğin, TETHYS: Trans-Eurasian Gateway ve EIT RawMaterials işbirliği ile düzenlendiği ifade edilirken 3. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları sektördeki en büyük akademi-endüstri iş birliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Buluşma, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral ve TETHYS-EIT RawMaterials Bölgeler Arası Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Leyla Keser'in gerçekleştireceği açılış konuşmasıyla başlayacak ve konuşmalar, Türkiye'nin madencilik sektöründeki stratejik rolü ve üniversite-sektör iş birliğinin önemine odaklanacak.

SORUMLU MADENCİLİK PANELİ

Çevresel sürdürülebilirlik ve sorumlu madencilik uygulamaları, Dr. Şeref Oğuz'un moderatörlüğünde yapılacak olan bu panelde tartışılacak ve Türkiye'nin en büyük madencilik şirketlerinin temsilcileri, yeşil madencilik ve döngüsel ekonomiye ilişkin konuşacak.

Söz konusu etkinlik, akademisyenler ve sektör uzmanlarıyla birebir etkileşim imkânı sunarken öğrenciler, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük madencilik şirketlerinin temsilcileriyle tanışma, projelerini paylaşma ve kariyer planlarını şekillendirme fırsatı da bulacak.

etkinik.jpeg

Bu sene III. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları’nın 50'den fazla firma, kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu ve akademik kurumun katılımıyla gerçekleşeceği ifade edilirken söz konusu etkinlik Türkiye'nin madencilik sektöründe önemli isimleri de bir araya getirecek. Avrupa Komisyonu tarafından kurulan ve dünyanın en büyük hammadde tedarik ve madencilik yatırım kuruluşlarından biri olan TETHYS-EIT RawMaterials Interregional Center iş birliği, Avrupa ve Orta Asya arasındaki hammadde tedarikinde güvenli ve sürdürülebilir çözümleri tartışma fırsatı sunacak.

Etkinlikte, sektördeki son teknolojilerin kullanımının teşvik edilmesi ve Türkiye'nin yeşil madencilikteki öncülüğünün desteklenmesi amaçlanırken Prof. Dr. Leyla Keser'in liderliğinde, Türkiye'nin madencilikte sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelerdeki rolü ön plana çıkarılacak.

Etkinlik kapsamında yeşil enerji dönüşümü, döngüsel ekonomi uygulamaları, ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) kriterlerine uygun madencilik uygulamaları ve Türkiye'nin bu alanlardaki liderlik rolü de tartışılacak.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi