İşte CHP'nin yeni Bodrum adayı

İşte CHP'nin yeni Bodrum adayı
CHP, Bodrum'da adaylığı düşürülen Mustafa Saruhan’ın yerine emekli Yarbay Ahmet Aras’ı başkan adayı gösterdi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, meclis üyeliğine başvuran emekli Yarbay Ahmet Aras ile iş adamı Refik Ülgen arasında genel merkez tercih yapmak durumunda kaldı ve Aras’ın adaylığı az önce ilçe yöneticilerine bildirildi.

BODRUM’DA SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Bodrum için önce şu anda İYİ Parti’den aday olan Mehmet Tosun’un CHP adayı olarak gösterilmesi gündeme gelmişti. CHP teşkilatlarının “Kendi içimizden aday gösterelim” itirazı nedeniyle bu düşünce hayata geçirilmedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da PM’den aldığı aday belirleme yetkisiyle iki dönem Yalıkavak Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Saruhan'ı aday göstermişti. Mevcut Başkan Mehmet Kocadon da aday gösterilmeyince DP'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

SARUHAN’IN ADAYLIĞI REDDEDİLDİ

Saruhan, adaylığının netleşmesinin ardından sahada çalışmalarına başladı. Ancak Muğla Seçim Kurulu, Saruhan'ın daha önce aldığı toplam cezalar açısından "seçilme yeterliliğine haiz olmadığı" gerekçesiyle adaylığını reddetti. Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin karara yaptığı itirazı reddedince yeni aday belirlemek zorunlu hale geldi. CHP’nin bu adayı 2 Mart (yarın) saat 17.00’ye kadar İl Seçim Kurulu’na bildirmesi gerekiyor.

Etiketler :