İstanbul'da Su Kesintilerine Hazırlanın! Prof. Levent Kurnaz Anlattı, Geriye Kalan Balçık ve Kurbağalar...

İstanbul'da Su Kesintilerine Hazırlanın! Prof. Levent Kurnaz Anlattı, Geriye Kalan Balçık ve Kurbağalar...
İstanbul'da su bitti diyen iklim bilimci Levent Kurnaz, barajlardaki doluluk oranlarına dikkat çekti. Kurnaz "Su kesintilerine hazırlanın" dedi.

İstanbul'da barajlar alarm veriyor. Su seviyesi yüzde 17'lere kadar düştü. İklim Bilimci Prof. Levent Kurnaz İstanbul'un suyunun bittiğini söyleyerek “Yakında su kesintileri başlar” dedi.

Prof. Kurnaz, “Günde bir kaç saat su verilip onun dışında bütün suların kesildiği bir İstanbul’u düşünmek çok zor değil, eğer önümüzdeki 1 ay içerisinde önemli bir yağış olmazsa.

istanbul-su-kesintisi2.jpg

TGRT Haber’deki habere göre İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı Salı sabahı itibariyle yüzde 17’ye gerilemiş durumda. Kurnaz, “Her ne kadar bu 17.1 diyor olsak da onun önemli bir kısmı barajların dip suyu. Yani işte biraz balçık bitkiler balıklar kurbağalar filan derken o 17.1’in önemli bir kısmı kullanılabilecek bir su değil” ifadelerini kullandı.

su-kesintisi.jpg

SU KESİNTİLERİNE HAZIR OLUN

İstanbul’da en düşük su seviyesi yüzde 2,36 ile Sazlıdere’de… En yüksek seviye ise yüzde 37,1 ile Ömerli barajında ölçüldü. Kurnaz ise İstanbul’un barajlarını besleyen Melen Çayına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Düzce’ye yağış gelmesi gerekiyor yani İstanbul’un suyunun önemli bir kısmı şu anda Melen’den geliyor. Yani Düzce’den. O bölgelerde yağış olduğu müddetçe hani ölmeden kurtarırız ama oralara da yağış düşmemeye başlarsa çok ciddi sorunlar bizi bekliyor, dediğim gibi günde bir kaç saat gelip ondan sonra full su kesintisi ile yaşıyor olabiliriz.”

Etiketler :