IŞİD'e Karşı 'Canlı Kalkan' Çağrısı!

IŞİD'e Karşı 'Canlı Kalkan' Çağrısı!
DBP, sınırda canlı kalkan olma çağrısı yaptı.DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, IŞİD'in Kobani'ye bugün düzenlediği saldırıların ardından halka sınıra gidip canlı kalkan olma çağrısı...

DBP, sınırda canlı kalkan olma çağrısı yaptı.

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, IŞİD'in Kobani'ye bugün düzenlediği saldırıların ardından halka sınıra gidip canlı kalkan olma çağrısı yaptı.

DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, IŞİD'in bu sabah saatlerinde Kobani'de düzenlediği ve 10'u aşkın kişinin öldüğü saldırının ardından sınırda canlı kalkan olma çağrısında bulundu. Şimşek, "Kınamak yetmez, saldırıların önüne geçmek için sınıra gideceğiz. Kobani, Kürt halkının kırmızı çizgisidir" dedi.

Vatandaşları Suruç ile Kobani sınırına gitmeye davet eden Şimşek, DBP il ve ilçe binalarından sınıra araçların kaldırıldığını söyledi. Şimşek, "DAİŞ çetelerinin Akçakale başta olmak üzere birçok bölgeden temizlenmesinin birçok kesimi rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu rahatsızlığın saldırıya dönüştüğünü görebiliyoruz. Bu saldırıları kimse sessiz kalmayacak ve Kobani'yi yalnız bırakmayacak. Sınıra gitmeye başlayacağız. Bizler de geçmiş süreçlerde de Kobani halkını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkını sınıra davet ediyoruz. Sivil yurttaşların hayatını kaybettiği bu saldırılara karşı herkesi sınıra çağırıyoruz. Bu saldırıyı kınamakla yetinmeyip bu saldırıların önüne geçmek için halkımız sınıra gelmeli" dedi.