İRAN-SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA ‘CİNSEL TACİZ’ KRİZİ BÜYÜYOR

İRAN-SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA ‘CİNSEL TACİZ’ KRİZİ BÜYÜYOR
İran ile umre krizinde yeni gelişme yaşandı. İran, cinsel taciz iddiaları nedeniyle, zanlılar mahkemeye çıkana kadar Suudi Arabistan’a umre uçuşlarını durdurdu.Mart ayında İran Hac ve umre Organizasyonu Başkanı Said Evhadi'nin,...

İran ile umre krizinde yeni gelişme yaşandı. İran, cinsel taciz iddiaları nedeniyle, zanlılar mahkemeye çıkana kadar Suudi Arabistan’a umre uçuşlarını durdurdu.

Mart ayında İran Hac ve umre Organizasyonu Başkanı Said Evhadi'nin, yaşadıkları vize sorunu nedeniyle umre seferlerini durdurabileceklerini açıklamasının ardından geçen haftalarda Cidde Havalimanı'nda 2 İranlı gence "tacizde" bulunulduğu iddiaları sonrasında, İran Havayollarına ait İsfahan-Cidde seferini yapan uçağa iniş izni verilmediği dolayısıyla söz konusu uçak ülkeye geri dönmesi, tartışmaları alevlendirmişti.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdulahiyan, Suudi Arabistanlı yetkililerin "tacizci" iki güvenlik görevlisini gözaltına aldıklarını ve gerekli işlemlerin yapılacağını açıklasa da olay İran kamuoyunda umre seferlerinin iptal edilmesi talebini gündeme getirmişti.