İptal olan törene damga vuran an! Hulusi Akar'ın sorusu ekrandan duyuldu: 'Bir komplo olabilir mi?'

Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci kez fırlatılması ertelenen İMECE için tören alanında bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a "Burada komplo olabilir mi?" diye sordu. Varank, böyle bir şeyin olmayacağını söylerken yaşanan diyalog ekranlara yansıdı.

TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE'nin, iki ertelemenin ardından ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılması programı kuvvetli rüzgar nedeniyle 27 saniye kala bir kez daha ertelendi.

Programı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, uydunun üretim aşamasında yer alan mühendisler ve aileleri Ankara'daki TÜBİTAK Uzay yerleşkesinde kurulan merkezden takip ediyordu.

Akar'ın sorusu ekrana yansıdı

Törende fırlatma için geri sayım yapılırken 27 saniye kala rüzgar nedeniyle fırlatma ikinci kez ertelendi. Bu sırada Bakan Akar'ın, Bakan Varank'a sorduğu bir soru yayına yansıdı. Bakan Varank'ın kulağına eğilen Hulusi Akar, "Burada komplo olabilir mi?" diye sordu.

Varank, böyle bir şeyin olmayacağını söylerken yaşanan bu diyalog ekranlara yansıdı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :