İnce:'Ne Vereyim,Sayın Valime?'

İnce:'Ne Vereyim,Sayın Valime?'
CHP'li Keskin, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’ye ‘’AKP Denizli İl Başkanlığı’na ne zaman atandın ‘’ diye sordu.BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki çarşamba günü Denizli'de yapacağı miting öncesi; Vali Şükrü...

CHP'li Keskin, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’ye ‘’AKP Denizli İl Başkanlığı’na ne zaman atandın ‘’ diye sordu.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki çarşamba günü Denizli'de yapacağı miting öncesi; Vali Şükrü Kocatepe'nin, kurumlara genelge göndererek araç istemesine, CHP'li milletvekilleri Adnan Keskin ile Muharrem İnce'den tepki geldi. Vali'yi eleştiren vekillerden Keskin, "AKP Denizli İl Başkanlığı'na ne zaman atandın?" sorusunu sorarken; Muharrem İnce twitter'daki hesabından 'Denizli Valisi! Ne vereyim, Sayın Valime. Binek araç mı, minibüs mü' yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki çarşamba günü saat 18.00'de Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda yapacağı miting öncesi, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin kendi imzasıyla kentteki kurumlara genelge göndererek Başbakanlık tarafından talep edilen araçların şoförüyle birlikte gerekli bilgilerin de eklenerek Protokol Müdürlüğü'nde hazır edilmesini istemesi tepki çekti. Yazılı açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Vali'ye eleştirerek "AKP İl Başkanlığı'na ne zaman atandın?" sorusunu yöneltti. AK Parti'nin kendi gücü eridiği için devletin gücünü kullanmaya çalıştığını belirten Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Devletin resmi olarak çivisinin çıktığının somut belgesidir bu genelge. Hangi akla hizmet ediyorsunuz? Başbakan siyasi mitinge gelecek, Valilik seferber olacak. Yetmedi maaşı devlet tarafından ödenen şoförler, yakıt bedeli devlet tarafından ödenen araçlar; siyasi propagandaya alet edilecek. Şoförün emeği ve yakıtın parası AKP'ye haramdır. AKP dini kullanan ama vicdanı olmayan bir partiye dönüşmüştür. Yaşananlar baskıdır, zulümdür. Padişahlık dönemi uygulamalarıdır. Diktatörlüğün ayak sesleridir. AKP mitingi için Denizli'de Vali marifetiyle sahnelenen rezaleti şiddetle kınıyor, protesto ediyor ve aktörlerine yazıklar olsun diyorum."

'NE VEREYİM, SAYIN VALİME'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de genelgeyi twitter hesabından paylaştı. Vali Kocatepe'yi eleştiren İnce, twitter hesabında, 'Denizli Valisi! Vali Bey AKP mitingi için Denizli'ye gelecek Başbakan'a araç lazımmış. Gönderelim mi?', 'Denizli Valisi! Ne vereyim, Sayın Valime. Binek araç mı, minibüs mü, Connet mi?' ve 'Vali! Başbakan AKP mitingi için geliyor, özel aracını mı görevlendiriyorsun ki böyle bir yazı yazıyorsun7 paylaşımlarında bulundu.

Denizli Valiliği ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.