İmamoğlu'ndan 'sokak hayvanları' açıklaması

İmamoğlu'ndan 'sokak hayvanları' açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanları için mevcut hizmetlerin daha üst seviyeye taşınması için bütün kurum ve kuruluşlara 'dayanışma' çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin yeni binasının açılışına katıldı.

Burada konuşma yapan İmamoğlu, sokak hayvanları konusunda atılacak adımların sadece belediyeler aracılığıyla yapılmasının mümkün olmayacağını belirterek “Şu anki mevcut hizmetlerin daha üst seviyeye taşınmasının, el birliğiyle, bütün kurum kuruluşlarıyla ele alınmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bunun sadece tabii ki belediyelerle olması mümkün değil. Sadece kamu kurumlarıyla da olması mümkün değil. Toplumun her kesiminin katkı sunması ve aynı zamanda özellikle bu işe gönül vermiş insanların da katkı sunarak, bu sürecin güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Sokak hayvanlarının popülasyonuna da dikkat çeken İmamoğlu, "Ciddi bir hayvan popülasyonu söz konusu. Ve bunun kentlerimizde temel sorunlardan birisi olduğu bir gerçek. Bu yönüyle de hayvanlarla ilgili, özellikle veteriner kliniği ya da hayvan hastanesi şeklinde organizasyonlara, şehirlerimizde oldukça yüksek sayıda ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun konuşmasında şu satır başları öne çıktı:

“Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece ekseninde 2,5 milyona yakın insanın yaşadığını düşündüğünüzde, o yıldan bugüne bu bahsettiğim alanda 10 kattan daha fazla bir nüfus artışı var. Doğal olarak, burada bulunan bütün hayvan popülasyonunun açıkçası şehir yaşamı içerisinde köşeye sıkıştığı ve sistemi değiştirdiği bir gerçek.

"MEVCUT HİZMETLERİN EL BİRLİĞİYLE DAHA ÜST SEVİYEYE TAŞINMASI ŞART"

Bu yönüyle, kentlerimizde bu işin çok daha bilimsel ele alınması şarttır. Toplumun bu yönüyle bilinçlendirilmesi gerekiyor. Elbette çalışmalar var. Ama kanunla ilgili çalışmalar var ama birtakım uygulamalar… Biz de Büyükşehir Belediyemiz olarak, İstanbul'umuzda, bu sıkıntıyı giderme noktasında etkin olma ve mutlak tedbirleri almayla ilgili adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz.

Bu anlamda İstanbul'a yetmediğini gördüğümüz ve bildiğimiz, şu anki mevcut hizmetlerin daha üst seviyeye taşınmasının, el birliğiyle, bütün kurum kuruluşlarıyla ele alınmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bunun sadece tabii ki belediyelerle olması mümkün değil. Sadece kamu kurumlarıyla da olması mümkün değil. Toplumun her kesiminin katkı sunması ve aynı zamanda özellikle bu işe gönül vermiş insanların da katkı sunarak, bu sürecin güçlendirilmesi gerekiyor.

"ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEK HEDEFİNDEYİZ"

Tam da bu anlamda yoğun bir dönemi tariflemekle ilgili, 4 yıllık bir stratejik planımızı, özellikle sokak hayvanlarıyla ilgili, kamuoyuyla yakın zamanda paylaştık. 2028 sonunu hedef alan bu süreç içerisinde, olabildiğince üst seviyede gayretle, katılımla, ortak akılla ve toplumun da katkılarıyla yaşanan sorunları en aza indirmek, her yönüyle canlıları korumak, ama aynı zamanda toplumun psikolojisini, davranış biçimini ve sürece dair anlayışını da en iyi şekilde, mutlaka yönlendirmek adına bilinçlendirmeyi de ön seviyede tutarak çalışmalarımızı sürdürmek hedefindeyiz."

Kaynak:ANKA Haber Ajansı