İmamoğlu'ndan "Muhalefet lideri gibi davranıyorsunuz" diyen gazeteciye alkış alan yanıt

İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulunduğu toplantı sonrası "Muhalefet lideri gibi davranıyorsunuz" diyen gazeteciye "Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerin bir numaralı gündem maddelerinden biri olan Kanal İstanbul'la ilgili düzenlediği basın toplantısında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısının sonunda söz alan gazetecilerden biri İmamoğlu'na "31 Mart'ta ve 23 Haziran'da iki seçim kazandıktan sonra hala 16 milyon İstanbullunun başkanı olduğunuzu söylüyorsunuz. 16 milyon insanın içinde Kanal İstanbul'u savunanlar da var. Onların hukuyla ilgili ne söylüyorsunuz? Aynı zamanda bu proje bir erken seçim projesi olduğu gözüküyor ve siz de muhalefet lideri gibi bu projeye muhalefet yapıyorsunuz. Bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklinde bir soru yöneltti.

"Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum"

İmamoğlu, salondaki atmosferi bir anda değiştiren bu soruya "Söylediğiniz hiçbir tanımla alakam yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum. Açıklamalarımı akıl ve bilimle yaptım. Kanal İstanbul'u istiyorum diyen de çıkabilir. Siyaseten istiyorum diyenle, Ekrem istemiyor diye istiyorum diyenle ayrışırım" şeklinde yanıt verdi.

İmamoğlu'nun bu yanıtı salonda alkış aldı.

Etiketler :