İHD Yöneticilerine Polisten Sert Müdahale

İHD Yöneticilerine Polisten Sert Müdahale
İHD Tunceli şubesi tarafından Cumartesi anneleri ile Akbelen’de orman kesimine karşı direnişe katılanlara destek amacıyla yapılmak istenen basın açıklamasına polis sert müdahalede bulundu.

Müdahale sonrası EMEK Partisi Tunceli İl Partisi Ergin Tekin, İHD Şube başkanı Gürbüz Solmaz ile birlikte aralarında İHD yöneticileri, 2 gazeteci ve vatandaşların bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alınarak Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
İHD Tunceli Şubesi tarafından dün geceyarısı yapılan basın duyurusunda Cumartesi anneleri ile Akbelen direnişçilerine destek için Cumartesi günü saat 12.00’de Seyit Rıza meydanında basın açıklaması yapılacağı açıklandıktan sonra Tunceli Valiliği kent genelinde 24 saat boyunca her türlü basın açıklaması, eylem ve etkinliğin yasaklandığını duyurmuştu.
Bugün öğlen saatlerinde Sanat sokakta bir araya gelen İHD Yöneticilerine Tunceli’deki bir çok Siyasi parti temsilcisi ve STK destek verdi. Tunceli Baro başkanı Fatma Kalsen’nin de yer aldığı grup Sanat sokağında yürüyüşe geçerek Seyit Rıza meydanına gitmek istedi ancak polis grubunun önünü sanat sokak çıkışında keserek valiliğin yasaklama kararını gruba hatırlatarak dağılmalarını istedi. Grup açıklama Anayasal hak olduğunu bu nedenle açıklama yapacağız deyince polis sert müdahalede bulunarak açıklama yapmak isteyen İHD’li grupla birlikte toplam 9 kişiyi gözaltına aldı.

tunceli1.jpegtunceli3.jpeg