İfadeye çağrılan Bilgen hakkındaki suçlamanın tarihi 2014

İfadeye çağrılan Bilgen hakkındaki suçlamanın tarihi 2014
“Terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla ifadeye çağrılan Kars Belediye Başkanı Bilgen, “Belediye ile doğrudan ilgili olmayan 2014 yılında yaptığım bir sosyal medya paylaşımı gerekçesi ile ifade verdim” dedi

BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Kars Belediye Başkanı HDP’li Ayhan Bilgen, sosyal medyadaki paylaşımlarında "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma çerçevesinde talimatla ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kars Adliyesi'nde ifadesini verdiğini belirten Bilgen, BirGün’e konuştu.

Bilgen, “Doğrudan Belediye ile ilgili olmayan 2014 yılındaki bir sosyal medya paylaşımım gerekçe gösterildi. Güvenlik politikası ile ilgili bir paylaşımım ile ilgili ‘terör örgütü propagandası’ yaptığım iddia edildi. Aradan uzun zaman geçtiği için paylaşımı hatırlamadığımı ifade ettim” dedi.

Bilgen, hakkında soruşturma açılmasına sebep olan paylaşımın kendi adına açılan bir sosyal medya hesabından da paylaşılmış olabileceğini belirttiğini de söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :