İddia: Koronavirüse karşı bağışıklık 6 ay sürüyor

İddia: Koronavirüse karşı bağışıklık 6 ay sürüyor
Hollanda’da yapılan bir araştırma, farklı tipte koronavirüslere karşı bağışıklığın ancak altı ay sürebileceğini ortaya koydu.

Hollanda’da Amsterdam Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın sonuçları bazı ülkelerde planlanan “bağışıklık pasaportu” uygulamasının rafa kalkmasına neden olabılir.

35 yaş üstü 10 erkek denekle yapılan uzun süreli araştırmada, enfeksiyona yol açan farklı tipte mevsimsel koronavirüslere karşi vücudun geliştirdiği antikorlar,, üç İlâ alti aylik araliklarla gözlemlendi.

Koronavirüslere karşı bağışıklık sürelerinin dikkat çekici kısalıkta olduğu ve altı ay aşıldığında antikor düzeylerinde büyük azalma meydana geldiği görüldü.

Araştırmada incelenen dört farklı koronavirüsün, soğuk algınlığına yol açan virüsten biyolojik olarak farkli olduğu, aralarında çok az ortak özellik bulunduğu vurgulandı.

Bağışıklığın kısa sürmesi özelliğinin, yeni bir koronavirüs tipi olan Kovid 19’da da görülebileceğine dikkat çekildi.

Farklı ülkelerde ekonomiyi canlı tutabilmek ve bir daha topyekûn karantinaya girmemek için, “bağışıklık pasaportu” uygulaması planlanıyor.

Kovid 19’a karşı bağışıklık kazananlara, bu pasaportlarla hareket ve çalışma serbestliği tanınması tasarlanıyor ama Kovid 19’a karşı bağışıklık süresinin hem kısa, hem de henüz öngörülemez olması bu planlara balta vurabilir.

Etiketler :